11.5 C
De Bilt

Geldfit ziet steeds meer ondernemers met geldzorgen kampen

Door de coronacrisis hebben veel ondernemers te maken met financiële problemen en onzekerheid over de toekomst van hun onderneming. Het aantal ondernemers dat zich meldt voor hulp is de afgelopen tijd verdubbeld ten opzichte van de kredietcrisis in 2008. Dat zegt Jacqueline Zuidweg, directeur van schuldhulpverlening Zuidweg & Partners. Zuidweg pleit ervoor dat ondernemers met financiële problemen vroegtijdig contact opnemen met Geldfit. Geldfit is onafhankelijk en heeft als doel om ervoor te zorgen dat iedereen grip op zijn geld krijgt en houdt.

Zuidweg: “Ondernemers kunnen grote problemen voorkomen als ze eerder grip op hun geld krijgen. Via Geldfit luistert een ondernemersadviseur naar het verhaal en denkt mee. Een ondernemer ontdekt welke stappen hij kan zetten en welke organisaties kunnen helpen.”

Steun van de overheid

Tijdens de coronacrisis kregen veel ondernemers steun van de overheid. Bijvoorbeeld door uitstel van loonbelasting, een TOZO-lening of een KCC-regeling. Veel ondernemers moeten nu een terugbetaling doen en dat lukt niet iedereen. Daarnaast hebben ondernemers ook nog te maken met inflatie en hoge energiekosten.

Verdubbeling van aantal ondernemers dat hulp zoekt

Bij Zuidweg & Partners ziet Jacqueline Zuidweg een toestroom aan mensen die zich melden met financiële problemen: ‘‘Momenteel zien we een verdubbeling van het aantal aanvragen per week en dit is nog maar het begin. We krijgen veel vragen over het terugbetalen van belastingschulden. Ook vragen ondernemers zich af of ze wel of niet kunnen doorgaan met hun onderneming. Het is belangrijk dat ondernemers op tijd aan de bel trekken, zodat de schade beperkt kan worden en er meer kans is om met de onderneming door te gaan.’’

Onafhankelijke hulp

Ondernemers kunnen voor financiële vraagstukken gratis terecht bij Geldfit.Jacqueline Zuidweg vertelt: “Geldfit heeft een groot netwerk en veel kennis in huis om ondernemers de juiste handvatten te geven. Ondernemers kunnen terecht bij de website geldfit.nl of via 0800-8115. De hulp is gratis en onafhankelijk.”

Perspectief

Een van de ondernemers die aanklopte bij Geldfit is Féline. Haar omzet liep sterk terug, waardoor zij haar leveranciers niet meer kon betalen. Geldfit bracht haar in contact met een marketingadviseur. Hij hielp haar met een plan van aanpak om nieuwe klanten te werven. Nu groeit het aantal klanten en de omzet. Féline ziet weer perspectief en kan verder met haar onderneming. Schuldhulp was voor haar niet nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio