15 C
De Bilt

Geuren in het alledaagse leven

‘s Ochtends mag lichaamsverzorging niet ontbreken. Een frisse geur is voor zowel vrouwen als voor mannen belangrijk. De tijd dat mannen alleen water en zeep gebruikten ligt ver achter ons. Vandaag de dag zijn het vooral jongemannen die veel aandacht aan de verzorging van hun lichaam besteden. Naast shampoo en douchegel komt er vaak aftershave aan te pas. Daarbij speelt de manier van scheren en de huidgevoeligheid een belangrijke rol. Het percentage parfumolie in aftershave is in de regel zo’n 33%. Daardoor wordt de geur redelijk snel zwak, maar daardoor is aan de andere kant de kans op huiduitslag klein.

Kantoor

Na een periode van veel thuiswerken is het weer tijd collega’s op kantoor te ontmoeten. De parfum waarmee je graag je partner verleidt moet nu plaatsmaken voor een geur die wat minder indringend en intensief is. Het verdient de voorkeur op kantoor een wat terughoudende parfum of eau de toilette te gebruiken zoals frisse, aquatische parfums of bouquet met viooltjes of irissen als topnoten. Ook citrusvruchten zijn prima geschikt. Let wel op dat minder meer is. Niet iedereen op kantoor hoeft jouw geur te ruiken. Als je jezelf maar ruikt en wellicht iemand die je omarmt of dicht bij je staat, dat is meer dan voldoende.

Restaurant en de geur van eten

Welke geur past bij chique uit eten gaan? Die vraag stellen nogal wat mensen zich. Het antwoord is zeer persoonlijk, maar ook hier geldt dat een gepaste geur op zijn plaats is. De aroma’s van de gerechten en de wijnen staan op de voorgrond. Taboe is in ieder geval een odeur die zeer goedkoop ruikt of die iedereen aan tafel bedwelmt. Krachtige reukstoffen met oregano en marjolein zijn niet aan te bevelen. Kies liever voor iets fris en fruitigs met oriëntaalse noten zoals lavendel, patchoeli of mirre. 

Sportschool

Doe je een parfum op als je naar de sportschool gaat? De één vindt het overdreven, de ander vindt het vanzelfsprekend. Natuurlijk doe je in dit soort situaties geen zware parfum op, maar een lichte geur van bijvoorbeeld citrusvruchten. Zo kan jezelf en je omgeving een aangenaam gevoel bezorgen. Dat geldt voor zowel de dames als de heren. Een goede geur is immers een statement, het toont een stukje van je karakter en geeft in veel gevallen wat meer zelfvertrouwen.

Bodylotion versus parfum

Een bodylotion verzorgt niet alleen de huid, het brengt in veel gevallen ook een heerlijke geur met zich mee.  Bodylotions die naar parfum ruiken zijn in opkomst. Sommige merken kunnen zelfs een parfum vervangen. Daarmee sla je twee vliegen in één klap. De huid wordt door de vaak waardevolle ingrediënten zoals bijvoorbeeld vitamine E, kokosolie, açaí of cupuazú boter bijzonder verwend. Bovendien blijft bij sommige bodylotions de geur zelfs langer dan een dag aanwezig en kun je zonder gebruik van parfum genieten van een aroma vol kersenbloesem of uitgekozen etherische oliën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio