8.8 C
De Bilt

Welk gewicht moet je verzwaringsdeken eigenlijk hebben?

Het is de vraag die we het vaakst krijgen; hoe zwaar moet mijn verzwaringsdeken zijn? In dit artikel vertellen we jou hoe je het juiste gewicht kiest voor je deken en waarom het juiste gewicht zo belangrijk is.

Waarom is het juiste gewicht belangrijk bij een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken werkt volgens het principe Diepe Druk Stimulatie. Dit is een bepaalde druk die de deken op verschillende drukpunten van je lichaam uitvoert. Door deze drukpunten te ‘triggeren’ komt je lichaam in een soort rustmodus. Deze rustmodus zorgt ervoor dat de aanmaak van het stresshormoon Cortisol wordt verminderd en er meer van het slaaphormoon Melatonine wordt aangemaakt.

Optimaal effect

Door het juiste gewicht verzwaringsdeken te kiezen profiteer je optimaal van deze effecten. Een te lichte deken kan ervoor zorgen dat je weinig merkt van de Diepe Druk Stimulatie. Een te zware deken zorgt daarentegen weer voor te veel druk op je lichaam. Hierdoor zul je stijf of met spierpijn wakker worden. Over het algemeen zeggen we dat een verzwaringsdeken tussen de 8 en 12% van je lichaamsgewicht moet wegen.

Welk gewicht is geschikt voor vrouwen?

In de volgende tabel zie jij welk gewicht verzwaringsdeken jij het beste kunt kiezen als vrouw. Zit jij tussen twee gewichten? Dan raden we je aan om te kiezen voor de lichtere variant.

LichaamsgewichtGewicht deken
45 kg en minder4.5 kg
50 kg  t/m 70 kg6 kg
70 kg t/m 90 kg8 kg
90 + kg10 kg

Welk gewicht deken is geschikt voor mannen?

Welk gewicht is dan geschikt voor mannen? In principe is het benodigde gewicht van verzwaringsdeken voor volwassenen hetzelfde bij mannen als vrouwen. Bij mannen raden we alleen aan om de zwaardere variant te kiezen als je tussen twee gewichten zit.

LichaamsgewichtGewicht deken
45 kg en minder4.5 kg
50 kg  t/m 70 kg6 kg
70 kg t/m 90 kg8 kg
90 + kg10 kg

Hoe zwaar moeten deze dekens zijn voor kinderen?

De volgende gewichten zijn geschikt als verzwaringsdeken voor kinderen vanaf 2 jaar. Voor die leeftijd raden we het gebruik van de verzwaringsdeken af.

LichaamsgewichtGewicht deken
25 kg t/m 35 kg2.5 kg
35 kg  t/m 45 kg3.5 kg
45+ kg4.5 kg*

* De verzwaringsdeken van 4.5 kg is een volwassen formaat (140 x 200 cm) en is geschikt voor kinderen die zwaarder of langer zijn dan andere kinderen van hun leeftijd.

Over Simply Cosy

Simply Cosy is expert op het gebied van verzwaringsdekens. Met een gemiddelde waardering van een 9.3 uit 525 reviews ben jij bij ons verzekerd van verzwaringsdekens van de hoogste kwaliteit. Neem eens een kijkje https://simplycosy.nl!

Zo kies je uit verschillende soorten & maten van deze dekens met lekkere hoezen en leuke prints. Daarnaast heb je bij ons altijd 30 dagen recht op onvoorwaardelijke garantie en kun jij je producten makkelijk retourneren in het geval dat je niet tevreden bent. Vandaag vóór 22:00 besteld is morgen al in huis.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio