1.8 C
De Bilt

Het Grote Zorgdebat 2023: Hoe ziet de toekomst van de zorg eruit?

Op 22 november gaat Nederland naar de stembus. Het Grote Zorgdebat 2023 wil antwoord op vragen geven als: ‘Welke plannen hebben politieke partijen voor de zorg? Welke keuzes maken zij zodat Nederlanders in de toekomst kunnen blijven rekenen op goede zorg en ondersteuning? Wat moet er gebeuren aan preventie, de personeelstekorten en zijn er grenzen aan de zorg?’

Op maandagavond 13 november gaan negen politieke partijen hierover met elkaar in discussie tijdens Het Grote Zorgdebat 2023 in Utrecht. Meld je aan om dit debat live of online te volgen. Negen kandidaat-Kamerleden – gespecialiseerd in de zorg – gaan onder leiding van Donatello Piras en Suse van Kleef met elkaar in debat: Fleur Agema (PVV), Bart van den Brink (CDA), Julian Bushoff (GroenLinks-PvdA), Jimmy Dijk (SP), Joëlle Gooijer (ChristenUnie), Danielle Jansen (NSC), Wieke Paulusma (D66), Nicki Pouw-Verweij (BBB) en Judith Tielen (VVD). Het Grote Zorgdebat 2023 wordt georganiseerd door 21 zorgbrancheorganisaties.

Live zorgdebat bijwonen?

U kunt gratis naar Het Grote Zorgdebat in het Beatrixtheater in Utrecht op maandag 13 november van 19.30 tot 21.15 uur. Wilt u erbij zijn in de zaal? Er zijn nog gratis kaarten beschikbaar! U kunt uw kaart reserveren via www.hetgrotezorgdebat.nl. De zaal is toegankelijk voor rolstoel-, ligbed- en hulphondgebruikers en voorzien van ringleiding.

Vanuit huis het debat kijken?

Het Grote Zorgdebat wordt ook online gestreamd. Wilt u een link ontvangen zodat u vanuit huis het debat kunt volgen? Vul dan uw e-mailadres in op www.hetgrotezorgdebat.nl en dan krijgt u enkele dagen van tevoren de link toegestuurd. Er is ook een stream met een tolk Nederlandse gebarentaal.

Vier debatthema’s

Het debat zal in vier ronden verlopen, waarin steeds een belangrijk zorgthema centraal staat:

  • Preventie
  • Arbeidsmarkt in de zorg
  • Passende zorg
  • Impact van vergrijzing op de zorg

De debatleiders

Het debat wordt geleid door Donatello Piras en Suse van Kleef. Donatello Piras is regelmatig te zien op radio en televisie om commentaar te geven op speeches, debatten en campagnes. Zo is hij vaste gast bij BNR Nieuwsradio en was hij gastcolumnist van De Volkskrant. Tijdens de coronapandemie zat hij vaak aan tafel bij RTL Nieuws, NPO Radio1 en Goedemorgen Nederland om zijn analyses te delen.

Suse van Kleef werkt onder meer als presentator van het radioprogramma Langs de Lijn en is ze een veel geziene gast in tv-takshows zoals Jinek, Khalid en Sophie en Op1.

Het Grote Zorgdebat wordt georganiseerd door ActiZ, Artsenfederatie KNMG, de Nederlandse ggz, FBZ, Federatie Medisch Specialisten, GGD GHOR Nederland, KNGF, KNMP, KNMT, KNOV, LAD, LHV, NFU, NVM-mondhygiënisten, NVO, NVZ, Patiëntenfederatie Nederland, SGF, V&VN, VGN en Zorgverzekeraars Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio