Hit 17 Miljoen Mensen lijkt origineel in te halen

Binnenland – Davina Michelle flikt het weer: opnieuw een grote hit, daardoor staat zij al 16 weken in de Top 40. Door haar recente hit ’17 miljoen mensen’, die zij samen met rapper Snelle schreef, staat ze nu gelijk met Beyoncé en Olivia Newton-John, die eerder de hitlijst ook in totaal 16 weken aanvoerden.

Heel kort nummer voor 17 miljoen mensen

Het liedje was de afsluiter van het eerste concert dat Davina Michelle gaf in een leeg Ahoy en werd na afloop massaal gestreamd. Het nummer, dat slechts 1 minuut en 47 seconden duurt, werd een nummer 1-hit, ook deze week staat het lied opnieuw op nummer één.

Lied heeft een soortgelijke boodschap

’17 Miljoen Mensen’ van Davina Michelle en Snelle is een parodie van het originele lied 15 Miljoen Mensen van Fluitsma & Van Tijn. Het tweetal werkten aan een nummer over verdraagzaamheid, saamhorigheid en meningen van het Nederlandse volk. In 1990 had Nederland namelijk het aantal van 15 miljoen inwoners bereikt. Later maakte zij in samenwerking met een reclamemaker een commercial voor Postbank. Dit moest de nationale karakter samenbrengen met de Hollandse ‘eigenheimers’. De commercial werd zo geliefd dat er een langere versie werd gemaakt om als single uit te brengen.

Zangeres Davina Michelle wil mensen een gevoel van saamhorigheid geven, omdat mensen nu thuis moeten blijven i.v.m. thuisquarantaine door het coronavirus. Zij wil muziek naar de mensen brengen. Eric van Tijn waardeert de parodie: “Ik kreeg zelf meteen kippenvel, ik was zó onder de indruk ervan. En ik voelde meteen dat dit weer een lading heeft. Het komt dubbel hard binnen bij iedereen volgens mij. Ik ben héél erg vereerd.” Dit zei hij in een interview van Radio 538. - Regio Online

17 Miljoen Mensen scoort wellicht beter

Het nummer 15 Miljoen Mensen stond in 1996 dertien weken in de Top 40 en zelfs twee weken op nummer één. De parodie 17 Miljoen Mensen staat nu ook twee weken in de hitlijst op nummer één. Als de parodie volgende week ook op nummer één staat, zullen zij het origineel overtreffen wat de positie betreft.

Zangeres wil geen langere versie

Het is opmerkelijk dat een lied van 1 minuut en 47 seconden op nummer één staat. De gemiddelde tijdsduur van een Nederlandse lied is namelijk 3 minuten en 15 seconden. Sommigen zouden daardoor misschien een langere versie willen horen, maar de zangeres wil absoluut geen langere versie: “Ik denk dat het mooi is zo. Ik hoop dat het een hele korte coronaperiode wordt en ik denk dat het liedje dat heel mooi weerspiegelt. Toen het uitkwam, dacht ik: dit is het gewoon”, aldus de zangeres in een gesprek met Radio 538.

Wel een langere versie, maar als cover

Geen langere versie van Davina Michelle en Snelle dus. Toch heeft de band BENR een langere versie gemaakt van 17 Miljoen Mensen. Op YouTube is deze cover inmiddels trending.


Bron: YouTube

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img