10.2 C
De Bilt

IGNITE Award 2024 voor startende sociaal ondernemers

Inschrijven voor de IGNITE Award, dé toonaangevende award voor sociaal ondernemerschap in Nederland, kan nog tot en met maandag 13 mei. Het IGNITE trainings- en coachprogramma dat volgt na selectie van alle inzendingen is iets wat je als starter echt niet wil missen. Het is speciaal ontwikkeld om jou, als startende sociaal ondernemer sterker te maken, zodat je maatschappelijke impact wordt vergroot en blijvend is.Dit jaar vindt alweer de negende editie plaats, bedoeld voor sociale starters uit heel Nederland. Dé kans om ook jouw onderneming verder te brengen. Durf jij het aan?

Beginnende sociaal ondernemers die actief zijn op het gebied van sociale cohesie, arbeidsparticipatie, zorgvernieuwing, het tegengaan van eenzaamheid of uitsluiting binnen de samenleving, krijgen door het IGNITE Award trainings- en coachprogramma een vliegende start. 

Met individuele coaching en diverse business workshops helpt IGNITE Award jou de stappen te zetten die jij en je  onderneming nodig hebben om nog meer maatschappelijke impact te maken. En dat niet alleen, je maakt ook kans op het winnen van een geldprijs van € 30.000, € 50.000 of € 100.000, om te investeren in je bedrijf. Kortom: IGNITE prijs helpt je verder.

Deze sociaal ondernemers gingen je voor

Taaly, winnaar van de gelprijs van €100.000 euro in 2022, geeft aan veel te hebben gehad aan het trainings- en coachprogramma van IGNITE Award. Oprichter Shadi vertelt: “Ik heb deelgenomen aan de IGNITE Award om de groei en impact van Taaly te versnellen. Onze missie is om taalbarrières te doorbreken en de integratie van nieuwkomers in Nederland te bevorderen. De IGNITE Award bood een unieke kans om onze visie te delen, waardevolle feedback te krijgen, en ons netwerk uit te breiden. Taaly heeft door IGNITE een vliegende start gemaakt.

De IGNITE Award was echt cruciaal voor ons; zonder deze waardering zou onze weg veel zwaarder zijn geweest. Het trainings- en coachprogramma en de geldprijs versterkten niet alleen ons platform, maar voorzag ons ook  van essentiële inzichten en verbond ons met een invloedrijk netwerk. Als ondernemer met een vluchtelingenachtergrond hebben we ervaren dat het moeilijker is om serieus genomen te worden en dat negatieve beeldvorming een grote rol speelt. IGNITE heeft ons voorzien van een stempel van bekwaamheid en competentie.”

Tot de kern komen

Ook Pien en Tess van Stamps, winnaars van de publieksprijs in 2022, hebben een goede ervaring:  “Het IGNITE Award  trainings- en coachprogramma dwong ons om tijdens het schrijven van en nadenken over een businessplan écht tot de kern van onze activiteiten te komen. Wie zijn we? Wat doen we eigenlijk? En voor wie? Onder begeleiding van een zeer ervaren en betrokken coach, hebben we ons plan naar een hoger niveau kunnen tillen.”

Het is echt fantastisch!

Jeanne, oprichtster van Trash’ure Taarten deed mee aan IGNITE Award omdat ze merkte dat veel andere trainingen waaraan ze deelnam niet toegespitst waren op sociaal ondernemers. Bij IGNITE ontdekte ze een hele nieuwe wereld aan trainingen die veel beter paste: “Deze wereld was voor ons zo inspirerend. En omdat we bij vorige trainingen en programma’s nooit het gevoel hadden dat deze specifiek waren voor sociaal ondernemers, was alles nieuw. Voor ons gevoel is er ontzettend veel hulp voor ‘normale’ organisaties, maar niet voor sociaal ondernemers. Nu kunnen we zeggen dat we ontzettend veel aan deze samenwerking hebben. Wij maken veel gebruik van alle kennis die, onder andere, IGNITE Award ons heeft gebracht. Het is echt fantastisch!”

Alles leren wat je nodig hebt om de maatschappij te helpen

Ictoria, de sociale onderneming van Nadia, die draait om mensen met unieke talenten, die ondanks uitdagingen in staat zijn om het verschil te maken, deed in 2021 mee aan de IGNITE Award. “We hebben geen geldprijs gewonnen, maar we hebben wel heel veel kennis opgedaan.” Inmiddels maakt Ictoria ook internationale impact. Nadia: “IGNITE Award heeft hieraan bijgedragen doordat het programma actief de kwaliteit van leven bevordert, omdat het je leert zelfstandig je broek op te houden en je daarmee mensen pas echt van dienst bent.

Wij gunnen het elke sociale onderneming om samen met IGNITE gedegen, duurzaam, consistent en onderbouwd te werken en zich te verdiepen in hun sociale onderneming. Ik raad iedereen aan om mee te doen omdat IGNITE je alles leert wat je nodig hebt om de maatschappij te helpen.”

Schrijf je in voor IGNITE award!

Spreekt dit je aan? IGNITE Award zoekt nog naar startende sociaal ondernemers die ook blijvend impact willen maken. Deelnemers krijgen professionele begeleiding in het versterken van hun sociale onderneming én maken kans op een investering tussen €30.000 en €100.000. De IGNITE Award vindt dit jaar voor de negende keer plaats, voor de tweede keer is het een landelijke editie. IGNITE Award is bedoeld voor sociale starters uit het hele land. Inschrijven kan t/m 13 mei via www.igniteaward.nl 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio