14.7 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Inez Weski, advocaat van Ridouan Taghi, gearresteerd op verdenking doorspelen informatie

Deze vrijdag is Inez Weski (68), de Rotterdamse strafadvocaat die de verdediging van Ridouan Taghi voert, is aangehouden, omdat het Openbaar Ministerie haar verdenkt van het doorspelen van informatie. Dit zou zij dan hebben gedaan aan de criminele organisatie van Ridouan Taghi.

Aanhouding Inez Weski ongekend

Weski staat bekend als top advocaat met een scherp oog voor de wet en een krachtige persoonlijkheid. Collega’s reageren geschrokken en zeggen dat dit bij zo’n groot proces met een dergelijke topadvocaat nog nooit is voorgekomen in Nederland.

Advocaat Youssef Taghi ziet hierin onschuld van zijn client

André Seebregts, nieuwe advocaat van Youssef Taghi, de broer van Ridouan, ziet hierin bewijs dat zijn client ten onrechte is veroordeeld en dat het doorspelen van informatie dus al eerder plaats vond. Hierbij baseert hij zich onder andere op eerder onderzoek door het OM. Weski laat weten verontwaardigd te zijn dat er verdediging over haar rug heen wordt gevoerd.

Eerder al verdenkingen

Toch bestonden er al eerder verdenkingen tegen de advocaat van Ridouan Taghi. Nadat politie en justitie belangrijk versleuteld berichtenverkeer hadden ontcijferd, spraken familieleden van Taghi vaak over ‘ze’ kan dat meenemen, of als ‘ze dat wil uitprinten zou dat super zijn’. Met ze zou volgens het OM Inez Weski bedoeld worden.

Op dit moment zit zij in voorarrest en zal verhoord worden. Verdere details ontbreken nog

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio