11.8 C
De Bilt

Je eigen webshop beginnen is een leuke onderneming

Het koopgedrag van de Nederlanders verplaatst zich steeds meer van de winkelstraten naar de webshops. Dat is een goede zaak voor onze ecologische voetafdruk, maar de winkelcentra lijden er wel onder. Je ziet daarom ook meer jonge ondernemers een internetbedrijf beginnen. In deze blog doorlopen we een paar zaken die je hierbij in de gaten moet houden.

Klanten zijn de basis van je webshop

We kunnen je wel honderd tips geven om je te helpen om een bedrijf te starten. Maar als je het belang van klantenbeheer niet begrijpt, heeft de onderneming niet veel kans op slagen. Een CRM systeem (customer relations management) is tegenwoordig een onmisbare tool. Het is een softwareprogramma dat ook voor kleine bedrijven binnen de mogelijkheden ligt. De CRM prijs is de laatste jaren fiks gedaald. De systeem kosten zijn nu ook verantwoord voor een startende webshop. De Lime CRM prijs voor een instappakket is niet uitzonderlijk hoog, en je probeert het programma gratis uit.

Naast het klantenbeheer zijn er nog een paar tips die we je willen geven om een goede start te maken

Wanneer je een webwinkel wil beginnen zijn er enkele stappen die je moet ondernemen om alles op poten te zetten en je de eerste klanten op je webstek kunt ontvangen.

Op de eerste plaats moet je natuurlijk een product hebben dat je aan de man wil brengen. Iets waar vraag naar is, of waarnaar je een vraag kunt creëren. En kies voor een product dat je zelf goed kent. Direct aan je product verbonden heb je de bedrijfsnaam. Probeer om iets te vinden waarbij de klanten direct weten waarmee ze te maken hebben.

Ga op zoek naar een goed platform om je webshop mee te bouwen. Over de software voor klantenbeheer en de CRM systeem kosten hebben we het al uitgebreid gehad. Daarna kun je beginnen om je webshop helemaal in te richten. Zorg dat alles overzichtelijk is. Wanneer een klant teveel tijd verliest met zoeken op je site, zal die klant snel wegzappen.

Nu het gedeelte waar Vadertje Staat het zwaarste aan zal tillen. Je moet je nu inschrijven bij de Kamer van Koophandel, of kortweg KvK. De belastingdienst nog van je geplande activiteiten op de hoogte brengen en je bent klaar. Je kunt hiervoor een accountant inschakelen. Dan ben je zeker dat alle wettelijke verplichtingen voldaan zijn voor je start.

Zet de virtuele deuren open en ontvang je eerste klanten

Nu begint het echte werk. Zorgen dat de bezoekers de weg naar je site vinden. De meesten gebruiken Google, dus om klanten aan te trekken zul je in de hoogste regionen van de zoekresultaten moeten eindigen. Onderzoek heeft uitgewezen dat surfers weinig of nooit naar de tweede pagina zoekresultaten van Google doorklikken. Hier zal toch wat studie of begeleiding nodig zijn. Maar dat is een hoofdstuk apart, en daar hebben we het een volgende keer nog uitgebreid over.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio