7.7 C
De Bilt

Kabinet gokt fout: 35% toename in besmettingen onder kinderen tot 12 jaar

We hebben het Rutte duidelijk horen zeggen op de laatste persconferentie: “we nemen een gok met het versoepelen van de maatregelen.” De maatschappelijk druk om de basisscholen open te doen was enorm groot geworden. Vandaag werd uit de RIVM cijfers duidelijk, dat de grootste stijging van het aantal besmettingen bij kinderen tussen de 0 en 12 jaar ligt, met maar liefst 35%. De cijfers geven daarmee aan dat het open doen van de basisscholen toch te vroeg lijkt te zijn.

Meer getest en niet altijd ziek

Nu worden kinderen op basisscholen wel meer getest. Sinds de scholen half februari weer open zijn gegaan, was de geldende afspraak dat bij 1 besmetting de hele klas in quarantaine moest en ook allemaal getest moesten worden. Ook worden niet alle kinderen ziek van het virus, maar leveren ze dus wel een veel grotere bijdrage in het doorgeven van het virus.

Dat mag deze kinderen nooit worden verweten! Het geeft wel aan hoe dun het lijntje is tussen soms wanhopige ouders die scholen open willen en de werkelijkheid van een grillig virus en zwalkend beleid. Zo melden we onlangs dat De Wegwijzer in Krimpen aan den IJssel deze week alweer haar deuren moest sluiten. Een beeld wat zich ook landelijk doorzet.

“Je gokt niet met kinderen”

De gok kan ook niet door iedereen gewaardeerd worden, omdat hiermee kinderen niet alleen in mogelijk gevaar gebracht worden, maar zij zich nu ook schuldig kunnen voelen voor iets waar ze geen invloed op hebben. “Je gokt niet met kinderen, ook niet onder druk van de maatschappij”, zo liet een oudere heer weten. Hij wilde anoniem blijven want “mensen reageren zo kwaad tegenwoordig.”

Zwalkend beleid

In de politiek verweet onder andere Richard de Mos, lijsttrekker voor Code Oranje, het kabinet al veel langer een zwalkend beleid te voeren. “Eerst waren mondkapjes onzin en nu zijn ze verplicht. Scholen open, scholen dicht en weer open, net als bij sommige winkels. Ouders weten niet waar ze aan toe zijn, scholen weten het ook niet meer en kinderen worden heen en weer geslingerd. Het beleid rond de horeca is al helemaal niet uit te leggen. Kleine winkel mag (onder voorwaarden) open, groot buitenterras niet. Zwalkend beleid dus!”, zo stelt De Mos.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio