Kabinet vindt verplicht blurren van agenten geen optie

Den Haag – Het verplichten om gefilmde agenten onherkenbaar te maken, als bescherming tegen ’treitervloggers’ ziet het kabinet niet zitten . Minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie liet donderdag weten dat een ’blurgebod’ wat hem betreft niet wenselijk en niet noodzakelijk is.

Blok was door de Tweede kamer gevraagd om te regelen dat agenten alleen nog onherkenbaar in beeld mogen worden gebracht. Aanleiding was de ophef over beledigende en zelfs bedreigende filmpjes door ’treitervloggers’, waar agenten tijdens hun werk het slachtoffer van zijn.

Blok vindt het niet aannemelijk dat de doelgroep van treitervloggers, voor wie de nieuwe regels zijn bedoeld, zich laat tegenhouden door een ’blurgebod’. Ook denkt Blok dat kwaadwillende filmpjes makers zonder nieuwe regels ook voldoende kunnen worden aangepakt.

Een blurgebod zou er tevens voor zorgen dat geen enkele agent meer herkenbaar in beeld gebracht kan worden. „Dat staat op gespannen voet met de rol die agenten in de maatschappij vervullen”, schrijft Blok aan de Tweede Kamer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img