17.2 C
De Bilt

Kermiscultuur in Nederland voortaan Immaterieel Erfgoed; ondertekend op kermis Weert

Gisteren was er op de kermis van Weert wel een heel bijzondere ‘attractie’ te beleven. Marco Van Baalen, directeur van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed en vertegenwoordigers van de kermisbranche, ondertekenden daar gezamenlijk het certificaat, waarmee de kermiscultuur in Nederland voortaan tot het Immaterieel Erfgoed van ons land behoort. Een erkenning voor eeuwen volksvermaak.

Druk bezochte Kermis Weert 2022
Druk bezochte Kermis Weert 2022 – Foto: ©Wesley Weijers-Regio Online

Mooie en goed bezocht kermis in Weert

Ondank het herfstachtige weer, wordt de op één na grootste kermis van ons land ook nu weer druk bezocht. Alle mogelijke attracties zijn er te vinden, zoals een booster als de Airborne, wild avontuur in de Polyp, of door elkaar geschud worden in de Breakdance. Maar er was ook een muizenachtbaan voor de kleinere gasten te vinden en uiteraard de ouderwetse draaimolen.

Breakdance op Kermis Weert 2022
Breakdance op Kermis Weert 2022 – Foto: ©Wesley Weijers-Regio Online

Sfeer en beleving als Immaterieel Erfgoed

Daar draait het op de kermis om: sfeer en beleving, zoals een bekende Nederlander het zou zeggen. Met kraampjes waar je prijzen kunt winnen met vissen, grijpen, gooien of schieten, maar ook ook voor een lekker warm of koel drankje en een lekkere snack. Vooral de suikerspin en de gebakskraam zijn niet weg te denken. Ook een draaiorgeltje ontbrak niet aan het geheel, wat samen met het gegil, gelach en geroezemoes van het publiek tot een ware beleving maakte die het verdient heeft om vanaf nu tot het Immaterieel Erfgoed te behoren.

uc?id=1RDLda 2WX5nA 0DsoldZb0mnaOqEKhRQ
Ook draaiorgeltjes op Kermis Weert 2022 – Foto: ©Wesley Weijers-Regio Online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio