16.7 C
De Bilt

Groente en fruit te weinig gegeten door kinderen

Binnenland – Er wordt door kinderen van 1 tot 12 jaar veel minder groente en fruit, maar ook vis gegeten dan wordt aanbevolen. Dit blijkt uit een onderzoek dat uitgevoerd is door het CBS, het RIVM en het Voedingscentrum.

Onvoldoende Groente en fruit

Ouders werden vragen gesteld door het CBS over de hoeveelheid fruit, groente en vis hun kinderen eten. Er werd daarna gekeken naar de richtlijnen van het Voedingscentrum: de Schijf van Vijf.

Volgens deze richtlijnen aten maar 4 op de 10 kinderen voldoende fruit en groente. Iets meer dan de helft van de kinderen at voldoende vis.

Verschil hoeveelheid Groente en fruit

groente en fruit
Jonge kinderen eten meer fruit
Foto: J. Rietveld © Regio Online

Verder valt op dat jonge kinderen gezonder eten dan oudere kinderen. Jonge kinderen eten vaker voldoende Groente, fruit en vis dan oudere. Bijna de helft van de kinderen van 1 tot 4 jaar at voldoende fruit. Bij kinderen van 4 tot 9 jaar en 9 tot 12 jaar was dat met respectievelijk ruim 4 op de 10 en 2 op de 10.

Groente en fruit
Jongere kinderen eten voldoende groente
Foto: J. Rietveld © Regio Online

Hetzelfde geldt bij het eten van groente: vergeleken met de kinderen van 9 tot 12 jaar aten tweemaal zoveel kinderen van 1 tot 4 jaar voldoende groente. Voor vis zijn de verschillen kleiner.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio