14.5 C
De Bilt

Kinderen strijden tegen het water

Vlissingen – Op vrijdag 23 juni organiseert waterschap Scheldestromen Battle of the Beach ( kinderen strijden tegen het water ). Dit evenement vindt plaats op het Nollestrand in Vlissingen.

Kinderen bouwen

Welke kinderen bouwen het sterkste zandkasteel? Dat is waar het om draait. Ruim 230 kinderen strijden tegen elkaar en het water. Om 12:15 luidt het startsein. Een uur lang bouwt de jeugd een zandkasteel. Het kasteel dat het langste blijft staan, wint de trofee! Rond 14:00 uur wordt het winnende team bekend gemaakt.

Zandkasteel

Tijdens Battle of the Beach bouwen de jeugd uit groep 6/7 die dit jaar zijn uitgekozen een zo sterk mogelijk zandkasteel. Het team met het zandkasteel dat het langst blijft staan, wint! Ook worden er prijzen uitgereikt aan het team dat het beste samenwerkt en het team met het creatiefste bouwwerk. Als voorbereiding op deze battle krijgen de kinderen die meedoen tijdens een gastles uitleg over de kracht van het water.

Ons water

Veel Nederlanders zijn zich niet bewust van het water om zich heen. Een groot deel van Nederland ligt onder de zeespiegel, dat lijkt zo normaal. Om te voorkomen dat ons land overstroomt zijn er honderden kilometers dijken en duinen aangelegd langs de Nederlandse kust.

Waterschappen, rijksoverheid, provincies en bedrijven uit de watersector, zoals Van Oord, willen op deze manier de jeugd bewust maken wat het betekent om onder de zeespiegel te leven. Door Battle of the Beach leren kinderen de kracht van het water kennen.

Landelijk evenement

Battle of the Beach is een landelijk evenement, dat langs diverse plekken aan de Nederlandse kust plaatsvindt. Op 23 juni is de battle in Vlissingen, Noordwijkerhout en Petten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio