21.7 C
De Bilt

Koe voegt in op A2 maar maakt geen snelheid; 6 kilometer file

Vinkenveen/Abcoude – Hoe een koe een haas vangt? Door de snelweg te nemen natuurlijk! Dat lijkt althans de gedachte geweest te zijn van deze viervoetige melkleverancier. Rond een uur of 13.20 besloot een ontsnapte koe om een wandeling op de A2 te gaan maken tussen Vinkenveen en Abcoude, richting Amsterdam.

Koe bij de horens vatten valt niet mee

Rijkswaterstaat had het dier gespot op één van haar verkeerscamera’s. Een inspecteur van de dienst probeerde het dier van de weg te krijgen, maar dat lukte niet direct. Daarnaast was het ook gevaarlijk, omdat het verkeer nog gewoon doorreed zoals op het beeld is te zien. De snelweg moest op het genoemde traject daarom ook afgezet worden. Ook aan de andere kant richting Utrecht werden twee rijstroken afgesloten.

De koe liet zich niet zomaar vangen en wist al wandelend en rennend toch een afstand van 2 kilometer af te leggen. Het leverde wel wat hoofdbrekens en 6 kilometer file op. Hoe het dier kon ontsnappen is onbekend. Uiteindelijk wist de inspecteur van Rijkswaterstaat het dier van de weg en op veilige plek weer een weiland in te krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio