15 C
De Bilt

Kom naar de Dag van de Bouw van ProRail

Binnenland – Bouwlocatie, dus… verboden toegang! Maar niet op zaterdag 15 juni, de Dag van de Bouw. Op deze dag stellen diverse bouwers in Nederland hun bouwlocatie open voor het publiek. Een unieke gelegenheid om een kijkje te nemen achter de bouwschermen van ProRail.

Tijdens de Dag van de Bouw mag iedereen een kijkje komen nemen op de bouwlocaties van Theemswegtracé Rotterdam, Spoorzone Groningen, Fanerweg Zuidhorn, Onderdoorgang Goes, Fietsenstalling Tilburg en PHS Geldermalsen en vragen stellen aan projectleden. Er zijn informatiekraampjes, rondleidingen en activiteiten voor kinderen. Op alle locaties gaat de bouwplaats zaterdag om 10 uur open. Je bent van harte welkom! Hieronder lichten we er alvast vier voor je uit.

Project Groningen Spoorzone

Bijvoorbeeld bij project Groningen Spoorzone, Naast dat je kunt zien hoe het opstelterrein in aanbouw is, staan er op het terrein spoormachines die je van dichtbij kunt bekijken en zijn er lasdemonstraties. Ook aan bod komen nieuwe technologieën in spoorbouw en -onderhoud. Via Virtual Reality ervaar je hoe het terrein eruitziet wanneer het klaar is. Hoe ontwerp je een spoor? Hoe voorspel je onderhoud aan sporen? Ecologie, wat is dat? Hoe onderhoud je een trein? Welke nieuwe treinen gaan er op de regionale lijnen rijden? Wat staat er te gebeuren in het project Groningen Spoorzone? Allemaal vragen waar medewerkers van Strukton, Arcadis, Antea Group, Molhoek CCT, Arriva Nederland, Flux Partners en ProRail graag antwoord op geven op een unieke locatie.

Fanerweg Zuidhorn

Aannemer BAM werkt voor het project Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden op verschillende plaatsen van dit traject. Zo ook aan de Fanerweg in Zuidhorn. We vervangen hier de spoorbrug. Op de dag van de bouw zijn er allerlei activiteiten zoals dat je kan lassen onder begeleiding, er is een mini graver, je kunt er timmeren en natuurlijk is er aan de hand van foto’s en tekeningen allerlei informatie te halen.

Onderdoorgang Goes

In Goes wordt volop gebouwd aan de nieuwe onderdoorgang bij de Van Hertumweg. In april werden de spoordekken op zijn plek gereden, onder belangstelling van vele omwonenden. Op de Dag van de Bouw kun je voor het eerst de onderdoorgang in lopen. Aannemer gebroeders De Koning stelt het bouwterrein open. Zij staan samen met de gemeente Goes en ProRail klaar om meer te vertellen over de werkzaamheden. Ook is er tijd om grote machines van dichtbij te bekijken of ermee op de foto te gaan. Kinderen kunnen ook zelf graven met een minikraan.

Fietsenstalling Tilburg

Na de verbouwing van station Tilburg wordt nu ook de fietsenstalling aangepakt. Twee nieuwe fietsenstallingen zorgen straks samen voor zo’n 7500 fietsparkeerplekken. De bouw van de noordelijke fietsenstalling is dit jaar gestart. Tijdens de Dag van de Bouw worden er rondleidingen gegeven, vertelt aannemer Dura Vermeer meer over de werkzaamheden en kun je meedoen aan een fietsactiviteit. Er staat een fiets klaar waarop bezoekers mogen laten zien welke afstand zij kunnen afleggen binnen een vastgestelde tijd. De winnaar van de dag krijgt een aardigheidje! Meer informatie over de fietsenstalling in Tilburg in dit nieuwsbericht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio