23.8 C
De Bilt

Koning opent Koninklijk Paleis Amsterdam tentoonstelling ‘Moraalmeesters’

Koning Willem-Alexander opent donderdagochtend 14 april de tentoonstelling ‘Moraalmeesters. Wijze lessen van het Stadspaleis’ in het Koninklijk Paleis Amsterdam. In de tentoonstelling worden schilderijen tot leven gewekt in animaties en in de galerijen van het paleis zijn interviews te zien waarin wordt gereflecteerd op de morele lessen die de schilderijen vertellen.

Koninklijk Paleis Amsterdam

Het Koninklijk Paleis werd vanaf 1648 gebouwd als stadhuis van Amsterdam. De zalen waren oorspronkelijk het domein van onder andere burgemeesters, raadsleden en rechters. In hun kantoren hingen boven de schoorsteenmantels schilderijen van meesterschilders als Ferdinand Bol, Govert Flink en Jacob de Wit. Deze schoorsteenstukken met voorstellingen van Bijbelverhalen en taferelen uit de Griekse en Romeinse oudheid laten met een wijze les zien hoe een ambtenaar zich moet gedragen.

Moraalmeesters sluit aan bij verschillende burgerschapsthema’s en is startpunt van een reeks lessen over burgerschap. Speciaal voor Moraalmeesters zijn opdrachten ontwikkeld voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Moraalmeesters is geopend voor publiek vanaf 16 april.

De Koning opent de tentoonstelling en krijgt een rondleiding. Tijdens de rondgang treedt jeugdtheatergezelschap ‘De Gasten’ op, is er een voordracht door dichter Gershwin Bonevacia en geeft een aantal van de geïnterviewden toelichting op hun beschouwingen bij de schilderijen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio