2.1 C
De Bilt

Koningin Máxima opent mbo-jaar 2021-2022

Koningin Máxima opent op vrijdag 3 september in Houten het mbo-jaar 2021-2022 en houdt een toespraak. Het thema van de opening is ‘ondernemen naar een betere toekomst’.

Livestream

Yuverta in Houten is dit jaar namens alle scholen gastheer van de bijeenkomst, waarbij het belang van het middelbaar beroepsonderwijs voor een duurzame samenleving centraal staat. Studenten, docenten en bestuurders gaan tijdens de openingsbijeenkomst in gesprek over ondernemerschap, duurzaamheid en innovatie. Het programma is te volgen via een livestream. Het is voor de vierde keer dat het nieuwe studiejaar van het mbo met een officiële bijeenkomst wordt ingeluid.

63 mbo-scholen in Nederland

Er zijn 63 mbo-scholen in Nederland, die in totaal aan ruim 500.000 studenten lesgeven. Het middelbaar beroepsonderwijs bereidt studenten voor op hun toekomst in de maatschappij. Het middelbaar beroepsonderwijs bestaat uit verschillende typen onderwijs. Op die manier kunnen scholen onderwijs bieden aan een zo’n breed mogelijke doelgroep, toegespitst op het niveau en de interesses van de student. De onderverdeling in negen sectoren bevordert de afstemming van onderwijs en arbeidsmarkt.  

Tijdens de opening worden de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio