4.1 C
De Bilt

Koningsdag 2019: de Oranjedienstregeling

Binnenland – Op zaterdag 27 april viert de koninklijke familie Koningsdag in Amersfoort. In veel andere steden wordt uiteraard ook feest gevierd. NS en ProRail verwachten dan ook een gezellig drukke dag op het spoor. En daar bereiden we ons goed op voor. Zo hebben we samen een Oranjedienstregeling gemaakt, zijn de draaiboeken af en staan onze verkeersleiders paraat.

Ga goed voorbereid op reis

Rond steden als Amsterdam, Eindhoven, Breda, Alkmaar, Arnhem, Zwolle en Amersfoort verwachten we de meeste drukte. Festiviteiten en evenementen in het land zijn makkelijk bereikbaar per trein. NS rijdt een speciale Oranjedienstregeling met extra én langere treinen. Ook op Koningsnacht rijden er op een aantal trajecten meer en langere treinen. Ongeveer een week voor Koningsdag is de speciale Oranjedienstregeling verwerkt in de NS Reisplanner. Op www.ns.nl is meer praktische en regionale informatie te vinden. Reizigers wordt geadviseerd zich goed voor te bereiden op hun reis via de reisplanner van de vervoerder.

Amsterdam

Koningsdag Amsterdam trekt naar verwachting een kleine 200.000 bezoekers per trein. De vrijmarkten en festiviteiten in het centrum zijn via station Amsterdam Centraal te bereiken. Bezoekers aan de diverse dance-events reizen via het dichtstbijzijnde station. Station Amsterdam RAI en Amsterdam Science Park zijn net als andere jaren op Koningsdag gesloten. Bezoekers aan Loveland reizen via station Amsterdam Amstel en die aan de RAI via station Amsterdam Zuid.

Feestgangers hebben voorrang

ProRail zorgt ervoor dat het spoor en de stations klaar zijn voor de feestelijke dag. De bouwprojecten en het werk aan het spoor maken deze dag grotendeels plaats voor de feestgangers. Verder werken honderden treindienstleiders vanuit 13 ProRail verkeersleidingsposten in het land om het treinverkeer op zaterdag 27 april in goede banen te leiden.

Storingsploegen paraat

Ten slotte staan op verschillende plekken storingsploegen van ProRail paraat om eventuele storingen zo snel mogelijk op te lossen. Voor treinen die stranden heeft ProRail afsleeplocomotieven klaarstaan. Ook staan onze incidentenbestrijders die dag paraat om langs het spoor te patrouilleren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio