14.9 C
De Bilt

Koningsdag: het mag!

Vandaag viert Nederland massaal Koningsdag. Het Koninklijk gezin bracht een bezoek aan de stad Maastricht, waar zij eigenlijk al in 2020 langs zou gaan. Hoewel Limburg niet erg bekend staat om zijn Koningsgezindheid, bleek daar vandaag niets van. Iedereen was in een goede stemming en het was overal druk. Zelfs het zonnetje deed mee in Maastricht om er een geslaagde Koningsdag van te maken.

Dankbaar voor vrijheid om Koningsdag te vieren

Koning Willem-Alexander liet de Limburgers weten aan het einde van de viering dat hij blij was de belofte van 2020, vandaag alsnog te kunnen hebben ingelost. Hij haalde de 2 lange jaren van beperkingen en “coronaleed en chagrijn” aan, maar vergat ook niet dat vooral Limburg in deze periode zwaar getroffen was door een watersnoodramp. Ook benadrukte de Koning dubbele gevoelens te hebben “omdat een paar 100 kilometer verderop mensen in een oorlog zitten” Dat maakt Koningsdag wat onze Koning betreft extra bijzonder, omdat wij dit in alle vrijheid kunnen vieren.

Hele gezin aanwezig in Maastricht

Het hele gezin was overigens aanwezig in Maastricht, waaronder middelste dochter Alexia, die een dagje vrij kreeg van haar school in Wales. Het maakte het feest in Maastricht compleet. Vooral de ontspannen sfeer en vrolijkheid vielen op. Een feestje bouwen dat kunnen ze in Limburg wel, maar ook de gastvrijheid liet zich hier blijken vandaag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio