16.7 C
De Bilt

Koninklijke VHG en uitgeverij NWST slaan handen ineen

De Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) en uitgeverij NWST, bekend van onder meer de vakbladen Stad+Groen en De Hovenier, gaan een samenwerking aan. Deze werd donderdag 29 juli jongstleden officieel bekrachtigd met de ondertekening van de overeenkomst door Egbert Roozen (voorzitter VHG) en Willemijn van Iersel (vakredacteur bij NWST).

Branchevereniging VHG enthousiast

VHG-voorzitter Egbert Roozen is enthousiast over deze nieuwe samenwerking. ‘We doen als branchevereniging veel om ondernemers te ondersteunen in hun dagelijkse bedrijfsvoering. Omdat we een brede groep ondernemers bedienen, is het voor ons steeds de uitdaging datgene te bieden wat precies bij die ondernemer past. Bij hoveniers is dat bijvoorbeeld ondersteuning via onze ondernemershelpdesk, kennisontwikkeling via ons professionaliseringsprogramma en kennisdeling in onze regio’s en platformen.’

Partnerschap aanbestedende diensten

Roozen vervolgt: ‘Voor de groenvoorzieners is onder andere de ontwikkeling van partnerschap met aanbestedende diensten erg belangrijk, waarbij zij zich kunnen profileren met hun kennis over aanleg en beheer van openbaar groen. De branchevereniging stimuleert hiermee de marktontmoeting en laat graag zien wat groen in de openbare ruimte betekent bij de uitdagingen rondom klimaat, biodiversiteit en gezondheid. De bladen van NWST bieden een prachtig podium om te laten zien hoe leden kunnen profiteren van de inspanningen van hun branchevereniging.

‘Ik zie uit naar de rijke verhalen van ondernemers, waarin zij hun ervaringen delen met andere ondernemers, vertellen over wat hen binnen hun bedrijf motiveert en laten zien wat voor prachtige projecten zij maken – mede mogelijk gemaakt door de Koninklijke VHG en hopelijk met aantrekkingskracht op potentiële leden, die ook bij onze mooie branchevereniging willen horen en profiteren van de voordelen van het lidmaatschap.’

Vakbladen in de groene sector

Ook uitgeverij NWST is verheugd over deze nieuwe samenwerking. Vakredacteur Willemijn van Iersel laat weten: ‘Als uitgever van vakbladen in de groene sector staan wij voor het delen van praktische kennis, handvatten en tools waarmee professionals direct aan de slag kunnen – een missie die wij kunnen versterken door de ruime kennis die de VHG in huis heeft. De VHG doet veel voor de groensector, maar veel van die inspanningen blijven op de achtergrond. Aan ons de eer om daar meer mee naar buiten te treden en te laten zien wat de praktische toegevoegde waarde van de VHG inhoudt. Tegelijkertijd draait het bij de VHG om haar leden en de mooie projecten die zij realiseren; ook die verdienen een podium.’

NWST

NWST is uitgever van vakbladen in de groene sector. Het portfolio bestaat uit toonaangevende bladen zoals Stad+Groen, De Hovenier, Boomzorg, Boom in Business, Fieldmanager en Greenkeeper. Met deze platforms informeert NWST de groenprofessional iedere dag over het vergroenen van de openbare ruimte, met een herkenbare hands-on-mentaliteit, waarbij de vakman altijd centraal staat.

Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG)

De Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners behartigt de belangen van de ondernemers in het groen. Bij VHG zijn in totaal 1.100 bedrijven aangesloten. Zij zijn actief in de aanleg, renovatie en het onderhoud van particuliere en bedrijfstuinen, openbaar groen, dak- en gevelbegroening, interieurbeplanting en boomspecialistisch onderhoud.

De VHG wil namens de branche de gesprekspartner zijn die de maatschappelijke en economische meerwaarde van groen onder de aandacht brengt bij politiek, institutionele partijen en burgers. De branche streeft maatschappelijk verantwoord ondernemen na en levert met haar diensten een bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving en de gezondheid van mensen. De VHG legt vanuit dat oogpunt de ‘groene verbindingen’ naar mens en maatschappij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio