-2.1 C
De Bilt

Krimpen krijgt eerste Drop & Loop punt van Nederland

Krimpen aan den IJssel – Drop & Loop: Hoe kom jij van je oude kleding af? Meer dan de helft van kleding en textiel belandt nog steeds bij het afval. En een deel van de kleding in de textielcontainers op straat is vaak te vervuild om te recyclen. Op die manier wordt er in Nederland per jaar 150 miljoen kilo kleding verbrand. Dat moet anders!

Nieuw concept met voordeel voor iedereen

Er is nu een nieuwe en betere manier om gebruikte kleding en textiel in te leveren. Dat is goed voor de wereld, want de meeste gedragen kledingstukken kunnen opnieuw gebruikt of gerecycled worden. Het is ook goed voor jou, want je houdt er geld aan over.

Compleet circulair met Drop & Loop

Drop & Loop is de eerste in Nederland met een compleet circulair programma voor textiel in ruil voor klantenkorting”, vertelt initiator Susan de Vries. “Een groot deel van gedragen kleding belandt nog steeds bij het afval, terwijl je het nog een tweede leven kunt geven. Wij belonen duurzaam denken en doen met korting op nieuwe aankopen in de winkel waar je het hebt ingeleverd. Help mee om gedragen kleding duurzaam en circulair te maken.”

Hoe werkt het?

Drop

Lever je kleding in bij een Drop & Loop punt bij jou in de buurt en ontvang kortingsbon

Loop

Je kleding krijgt een tweede leven door hergebruik of recycling.

Shop

Per inleverbeurt krijg je korting op je volgende aankoop in de winkel.

AH De Block in Krimpen eerste punt in Nederland

Albert Heijn de Block Crimpenhof gevestigd aan Raadhuisplein in Krimpen aan den IJssel wordt het eerste punt in Nederland waar je vanaf 9 februari 2021 je oude kleding kan wegbrengen. Goede kleding, maar ook kleding die bijvoorbeeld kapot is kan worden hergebruikt. Sterk vervuilde kleding wordt niet ingenomen. Medeoprichter Carlijn Oosthoek vertelt daarover: “Op steeds meer plaatsen in Nederland komt een Drop & Loop inleverpunt. Zo wordt je oude kleding inleveren net zo simpel als je lege flessen wegbrengen. En je houdt er een leuke korting in die winkel aan over.”

2 REACTIES

  1. Helaas dat dit stukje over de eerste drop & Loop in Krimpen aan den IJssel, geplaatst is zonder na te trekken of deze cijfers ook voor Krimpen gelden. Al jarenlang wordt de kleding uit de ondergrondse containers door Kringloop Krimpen aan den IJssel wekelijks uitgezocht en ter verkoop aangeboden. Uit ervaring kan ik u zeggen dat er zeer goede bruikbare kleding tussen zit. Percentages die in de advertentie voor de Drop & Loop genoemd worden zijn dan ook voor Krimpen zeker niet van toepassing. Heel de opbrengst van de verkoop van deze kleding wordt, na aftrek van gemaakte kosten en reserveringen gedoneerd aan, voornamelijk lokale, goede doelen. Jammer dat er in het stukje niet aangegeven wordt wat er met de opbrengsten van de eerste Drop & Loop gebeurd en wat de andere alternatieven in Krimpen zijn om kleding op een goede manier te hergebruiken.

  2. Beste Peter,

    Drop & Loop is een nieuw initiatief die de problematiek van kledinginzameling wil aanpakken op landelijk niveau. Jaarlijks gooien we in het hele land nog veel te veel kleding bij het restafval, de cijfers die worden genoemd in het artikel zijn bekende cijfers en worden ook genoemd op diverse websites van andere kledinginzameling partijen. Dit is erg schadelijk voor het milieu en erg zonde, want veel kleding kan nog gebruikt worden voor een tweede leven (hergebruik of recycling). We staan voor duurzaamheid en circulariteit en bieden een beloning aan klanten die duurzaam denken en doen. Drop & Loop is niet een partij die goede doelen zoals de kringloop in de weg wil zitten, maar gelooft dat we juist naast elkaar kunnen bestaan. Er is namelijk nog erg veel oud textiel dat gewoon wordt weggegooid. Daar biedt Drop & Loop een oplossing voor, samen met bestaande partijen zoals de kringloop.

    Je kan altijd contact met ons opnemen als je meer informatie wilt ontvangen over Drop & Loop en onze werkwijze. Ik vertel je er graag meer over.

    Met vriendelijke groet,
    Carlijn Oosthoek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio