19.1 C
De Bilt

Eerste Nederlandse editie LaLaLand – The Magic of India start kaartverkoop

De eerste Nederlandse editie van LaLaLand – the Magic of India vindt plaats op zaterdag 8 en zondag 9 juli aanstaande op Ruigoord Amsterdam. Een weekend lang staat India centraal met een veelzijdige programmering waarbij het Nederlandse publiek het hedendaagse India vol onbekende kunst en cultuur leert kennen. Gasten zijn onder andere de slide gitarist Debashish Bhattacharya, het door artificial intelligence (AI) gedreven improvisatie theater van Climate Prov, de reggaeband Shiwa en rapster Manmeet Kaur. Naast optredens van moderne, klassieke en fusion muziek- dans en theatergroepen is er ook Yoga by Happinez en zijn er meditatieworkshops, cricket- en hockeyclinics en een mela, een Indiase markt met arts&crafts en eetstalletjes. De kaartverkoop is vandaag gestart.

Familiefestival

LaLaLand – The Magic of India is een jaarlijks terugkerend familiefestival in de Indiase strandprovincie Goa in India. In 2018 was de eerste editie van dit festival. De Nederlandse producenten van dit familiefestival zijn Lalita van Lamsweerde en Noreen van Holstein, beiden jarenlange ervaring als ondernemers wonend in India. Lalita en Noreen willen het eenzijdige en stereotype beeld van India, dat heerst in de westerse wereld, doorbreken. De keuze voor Ruigoord als locatie is niet toevallig. De oprichters en gebruikers van deze culturele vrijhaven reisden 50 jaar geleden met hun Luchtbus naar Goa en gaven daar kunstperformances en optredens.

De wereld is één familie

De bedenkers van LaLaLand laten zich vooral inspireren door festivals in India, die een heel breed publiek trekken waar leeftijden of achtergronden van de bezoekers er eigenlijk niet toe doen. Ook de laagdrempelige interactie tussen publiek en performers is opmerkelijk. Niet voor niets is de eeuwenoude uitdrukking ‘Vasudhaiva Kutumbakam’ oftewel ‘de wereld is één familie’ de leidraad voor LaLaLand – the Magic of India.

Lalaland - The Magic of India

Over LaLaLand – the Magic of India

Tijdens LaLaLand – the Magic of India staat India centraal. LaLaLand daagt het Nederlandse publiek uit India in al zijn facetten te leren kennen. LaLaLand wordt georganiseerd door de LaLa Foundation en vindt plaats op 8 & 9 juli 2023 op culturele vrijhaven Ruigoord, Amsterdam. LaLaLand laat het publiek de diversiteit van het hedendaagse India beleven. Daarmee wordt het eenzijdige en stereotype beeld dat men in het algemeen van India heeft doorbroken. De makers willen de kunst en cultuur uit India niet neerzetten als een exotisch gegeven maar het verhaal vertellen van India als een modern land met bijzondere en vaak voor het westen onbekende kunstvormen. Dit doen ze door een divers cultureel palet aan te bieden.

Programmering

De programmering is erop gericht om het publiek nieuwsgierig te maken naar het hedendaagse India, door verschillende facetten te laten ervaren. Eeuwenoude tradities en kunstvormen leggen daarbij de basis van wat India NU is. LaLaLand – the Magic of India heeft 1.500 tickets te koop en verwacht bezoekers van alle leeftijden en met verschillende culturele achtergronden te ontvangen verspreid over twee dagen. Zie voor meer informatie www.enterlalalland.nl

Happinez

Happinez het grootste en bekendste mindstyle-merk van Nederland, programmeert met Yoga by Happinez het yoga programma binnen LaLaLand. Naast Happinez zijn samenwerkingspartners voor LaLaLand de culturele vrijhaven Ruigoord, Kalpanarts, Koninklijke Nederlandse Cricket Bond, Bovenlander Foundation, en Stichting Buurtgezinnen.

Lalaland – The Magic of India wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Fonds Podium Kunsten en Prins Bernard Cultuur Fonds.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio