10.5 C
De Bilt

Landelijke Intocht Sinterklaas dit jaar in Hellevoetsluis

Hilversum – De Landelijke Intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in de gemeente Hellevoetsluis. Op zaterdag 12 november 2022 zal burgemeester Milène Junius de Goedheiligman en zijn Pieten verwelkomen in deze vestingstad aan het Haringvliet. De NTR doet rechtstreeks verslag van de Intocht.

Sinterklaas welkom in Hellevoessluis

De burgemeester van Hellevoetsluis, Milène Junius, is verheugd: “Wij kijken er naar uit om Sinterklaas op 12 november in Hellevoetsluis te verwelkomen! Onze mooie vestinghaven bestaat maar liefst 400 jaar en in die tijd is er al veel gebeurd in deze haven. Nu komt daar de aankomst van de Sint bij. Geweldig! Het zal een prachtig gezicht zijn als de stoomboot vanaf het Haringvliet langs de vuurtoren de haven binnenkomt. We hopen veel blije gezichten te zien op de kades!”

Op 12 november vanaf 12.00 uur op NPO 3

De NTR doet zaterdag 12 november vanaf 12.00 uur op NPO Zapp/NPO 3 verslag van de aankomst van de Sint in Hellevoetsluis. Dieuwertje Blok verzorgt traditiegetrouw de presentatie op locatie, gesteund door vaste verslaggevers Jeroen Kramer en Rachel Rosier. Eerder die week, op maandag 7 november, start al Het Sinterklaasjournaal. De belevenissen van Sinterklaas en zijn Pieten vóór en na de intocht zijn vanaf dan iedere dag om 18.00 uur op NPO Zapp/NPO 3 te zien, tot 5 december, het heerlijk avondje.

Ere Zilveren Nipkowschijf

Vorig jaar werd Het Sinterklaasjournaal bekroond met de Ere Zilveren Nipkowschijf. De vakjury schreef: “Al twintig jaar lang zorgen Ajé Boschhuizen en zijn NTR-team voor kwalitatief hoogstaand kinderdrama, met net genoeg spanning, heel veel slapstick voor de jongste kinderen, en subtiele humor en spitsvondige verwijzingen naar de buitenwereld voor de oudere kinderen en de meekijkende ouders.”

Op zapp.nl zijn zowel Het Sinterklaasjournaal als de Landelijke Intocht met gebarentolk te volgen. Alle uitzendingen met gebarentolk zijn bovendien terug te zien op schooltv.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio