16.7 C
De Bilt

Leegloop Den Haag zet door: weer 3 namen van de politieke bingokaart geschrapt in paar dagen

Den Haag – Eigenlijk is de leegloop in Den Haag al geen nieuws meer. Er worden al flinke weddenschappen gedaan wie de volgende is die de politiek gaat verlaten. Gisteren liet Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp (D66) weten haar taken neer te leggen en niet in de Tweede Kamer terug te keren. Ook voormalig televisiepresentatrice Lucille Werner (CDA) houdt het na nog geen 3 jaar alweer voor gezien. Ook zij komt niet terug in de Tweede Kamer.

Laatste naam die politiek in Den Haag verlaat toch onverwacht

Tja, wie had ooit gedacht dat de Tweede Kamer het zonder Kees van der Staaij (SGP) zou moeten stellen? De bookmakers hadden die wellicht niet zien aankomen, hoewel Van der Staaij wel het langstzittende Kamerlid is met 25 dienstjaren. Als één van de redenen van zijn vertrek noemt hij de ‘continue druk om gefocust te blijven op ten duur vermoeiend’. Dat mag gerust een understatement genoemd worden.

Stoffer zal blik SGP niet veel verleggen

Van der Staaij werd gezien als het (grondwettelijk) geweten in Den Haag en geroemd om zijn manier van politiek bedrijven. Inmiddels is ook zijn opvolger in Den Haag bekend gemaakt. Dat wordt Chris Stoffer, die inmiddels 5 jaar Kamerlid is voor de SGP. Hoewel een nieuw gezicht, zal er geen jonge generatie op de voorgrond treden. Van der Staaij wordt binnenkort 55 jaar, terwijl Stoffer een week later de 49 aanraakt. Er wordt geen vernieuwende aanpak verwacht.

In ieder geval kunnen er dus weer 3 namen van de politieke bingokaart geschrapt worden. Benieuwd wie er als eerste een volle kaart heeft: Pieter Omtzigt (NSC), Caroline van der Plas (BBB), of toch Geert Wilders (PVV)?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio