1.8 C
De Bilt

Leeuwarden maakt zich met een Skitterend Najaar op voor een overvol cultureel seizoen

Leeuwarden maakt zich met een Skitterend Najaar op voor een overvol cultureel seizoen. Vanaf oktober tot en met december is het culturele najaar in full swing. Met de nationale première van Daan Roosegaarde’s SPARK, de première van musical De Tocht en nog veel meer herfstfestivals- en evenementen beleef je in Leeuwarden het langste avondprogramma van het jaar: een Skitterend Najaar.

Waar de dagen korter worden, worden de nachten langer. Zodra de avond valt gaan in Leeuwarden de spots aan, schitteren de sparks door de lucht en worden bijzondere verhalen aan het licht gebracht. Onder de noemer Skitterend Najaar vullen we de donkere dagen met een lumineus herfstprogramma.

Licht door SPARK

Naast het letterlijk verlichtende SPARK, zijn er dit najaar meer nieuwkomers in de stad, zoals de meeslepende en spectaculaire musical De Tocht, die op 1 oktober in première gaat. Hier komt de magie van de Elfstedentocht tot leven, op écht ijs. Om helemaal in de winterse sferen te komen deelt het Leeuwarden Visitor Center de hele maand oktober ter gelegenheid van de musical gratis koek en zopie uit.

Museumnacht FRL

Museumnacht FRL trapt op 30 september het culturele najaar af. Vanaf november genieten we ook van terugkerende herfstfestivals zoals het Noordelijk Film Festival en Explore the North. De Stadskas staat weer op haar oude vertrouwde locatie – onder toeziend oog van de Oldehove – en we kijken uit naar alweer de zesde editie van Verhalenavond. Met locaties zoals Obe en dbieb beland je dit jaar op de meest bijzondere plekken in de (binnen)stad. In december kom je nergens beter in de feestsferen dan op de kerstmarkt in de Blokhuispoort en tovert Decemberlicht de donkere straatjes van de stad om tot een unieke lichtroute.

Skitterend Najaar

Tijdens Culturele Hoofdstad 2018 werd november omgedoopt tot dé festivalmaand in Leeuwarden. Door het jaarlijks toenemende aantal festivals en evenementen barst deze periode bíjna uit haar voegen. Onder de noemer Skitterend Najaar (skitterend is Stadsfries voor schitterend) beslaat de festivalperiode inmiddels het volledige najaar. Bekijk het volledige programma op visitleeuwarden.nl/skitterend-najaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio