17.7 C
De Bilt

De standaard leuke dingen om te doen met kinderen

Als ouders weet je als geen ander hoe lastig het soms kan zijn om de kinderen te vermaken en leuke dingen te verzinnen. Wanneer het buiten droog is en de temperatuur enigszins aangenaam gaat het nog wel, maar wanneer het regent en koud is en de kids de hele dag binnen zitten, wordt het een heel ander verhaal. Toch zijn er ontzettend veel leuke dingen om te doen met kinderen, zonder dat je hiervoor naar buiten hoeft.

Leuke dingen doen

Omdat wij uit eigen ervaring als geen ander weten hoe handig het is om een aantal uitjes achter de hand te hebben zowel binnen als buiten, hebben we alvast een aantal leuke dingen, die je eigenlijk standaard wel kunt doen met de kids. Door voor jezelf een lijstje te maken, heb je namelijk altijd iets achter de hand en hoef je niet bang te zijn dat jij, maar ook de kinderen zich hoeven te vervelen. Hoe fijn is dat?

Spelletjes spelen

Wat is er nu leuker dan spelletjes spelen met het hele gezin? Even afhankelijk van de leeftijd van de kids, zijn er natuurlijk ontzettend veel mogelijkheden. Denk aan klassiekers zoals Uno en Skibo, maar ook verschillende bordspellen doen het altijd goed. Vooral om een regenachtige middag is dit de ideale manier om de kinderen te kunnen vermaken, want de hele middag voor de televisie is natuurlijk ook niet de bedoeling.

Mocht het nu ‘s middags ineens wat beter weer worden, kijk dan eens online naar leuke dingen om te doen met de kinderen. Het internet staat namelijk vol met ideeën, helemaal als je zoekt met de plaatsnaam in je zoekopdracht. Zo zijn er vaak allerlei dingen te doen, waarvan je helemaal niet wist dat ze bestonden. Reden genoeg dus om hier af en toe ook eens in te duiken voor wat extra inspiratie.

Knutselen

Zijn je kinderen echte creatieve geesten? Dan is knutselen ook ideaal om op je lijstje te zetten. Met knutselen kun je namelijk alle kanten op. Dit kan variëren van kleuren tot kleien of een van de vele andere mogelijkheden die er zijn. Met een beetje papier, plakband, een schaar en kleurpotloden kom je namelijk al een heel eind. Het leuke aan knutselen, is dat je het eigenlijk altijd wel kunt doen. Dus stel dat je even een uurtje hebt waarin je niets te doen hebt, omdat je bijvoorbeeld moet wachten voordat je daadwerkelijk weg kunt, dan kun je de kinderen ook gewoon even aan tafel zetten met een kleurboek.

Samen bakken

Heerlijk samen een cake bakken? De kans dat ook jouw kids die geweldig vinden, is vrij groot, weten we uit ervaring. Want laten we eerlijk zijn, alleen het maken van het beslag is natuurlijk al een feestje op zich. Omdat de meeste kinderen dol zijn op het maken van iets lekkers, is dit dus ook niet voor niets enorm populair en zeker één van de Leuke dingen om te doen.

Het enige waar je wel even rekening mee moet houden, is dat dit niet iets is waar je ze uren mee kunt vermaken, aangezien het maken van het beslag voor een cake vaak met een half uur wel klaar is. Toch is dit wel een ideale bezigheid om bijvoorbeeld net even het saaie uurtje op een regenachtige zondagmiddag door te komen. Zeker iets om te onthouden dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio