20 C
De Bilt

De verbinding tussen lichaam en geest: de stijgende populariteit van yoga!

Yoga is helemaal in! Het komt uit de Hindoeïstische traditie en gaat over de verbinding tussen lichaam en geest. Misschien denk je niet meteen aan een grote trend als je aan yoga denkt, maar yoga-studio’s poppen overal op en Instagram staat vol met yogi’s die indrukwekkende poses laten zien. Je ziet de thuis yogi’s met hun yoga of wollen sokken voor dames alsmaar voorbij komen. De populariteit van yoga is dus onbetwistbaar en in dit artikel gaan we even kijken waarom. Hier zijn 5 redenen!

Ontspanning voor lichaam en geest

Yoga is gewoon een populaire sport omdat mensen hiermee even tot rust kunnen komen en hun gedachten op pauzes kunnen zetten. We leven in een wereld waar altijd van alles moet en veel mensen voelen zich daardoor gestrest. Je leert bij yoga hoe je goed op je ademhaling kunt letten. Het doel is om meer in het hier en nu te leven en je gedachten tot rust te laten komen. Dat zorgt voor een heerlijk rustig gevoel, precies wat veel mensen nodig hebben in de drukte van alledag.

Die rust in je hoofd helpt je ook om beter met moeilijke dingen om te gaan. En je leert je lichaam beter kennen, waardoor je sneller doorhebt als er iets niet helemaal goed gaat en je er iets aan kunt doen. Op een dieper niveau helpt yoga je om beter naar je gevoel te luisteren en laat het je makkelijker dingen loslaten die je niet meer nodig hebt. Zo maak je ruimte voor nieuwe, positieve vibes.

Fysieke en mentale gezondheidsvoordelen

Je kunt dus tot rust komen en je ontspannen met yoga, maar er zijn nog meer voordelen voor zowel je lichaam als geest. Met de juiste yoga sokken antislip kun je je oefeningen goed doen en dat maakt je allereerst natuurlijk een stuk flexibeler, maar ook sterker. Wanneer je regelmatig aan yoga doet zal je bloeddruk ook verlagen. Het is een manier voor je lichaam om van alle afvalstoffen af te komen.

Alsof dat nog niet genoeg is, zul je ook een stuk beter in slaap komen en een goede nachtrust heeft weer invloed op je gezondheid en je mentale gesteldheid. Yoga heeft dus enorm veel voordelen en het is dan ook niet gek dat steeds meer mensen aan yoga doen.

Invloed van sociale media

Sociale media hebben yoga ook grotendeels gevormd, of in ieder geval de populariteit ervan. Op Instagram zie je bijvoorbeeld veel inspirerende foto’s van yogi’s in allerlei coole poses. Ook al gaat yoga niet echt over het perfect uitvoeren van poses, zien al die foto’s er toch zo uitnodigend uit dat veel mensen zin krijgen om het ook eens te proberen. En als beroemdheden dan ook nog eens delen hoe leuk ze yoga vinden, willen nog meer mensen het gaan doen. Vooral de jeugd wordt hierdoor beïnvloed. Denk maar eens aan al die TikTok filmpjes en alle honderden miljoenen mensen die er naar kijken.

Verschillende stijlen in yoga

Een andere reden waarom yoga zo populair is omdat er zoveel verschillende soorten zijn. Je hebt de klassieke stijlen zoals Vinyasa en Hatha, maar ook leuke varianten zoals yoga met karaoke of discoyoga. Voor iedereen zit er wel wat bij, of je nu jong bent of oud, of je van rustig of juist van actief houdt. Die grote keuze maakt yoga echt aantrekkelijk voor iedereen die zich zowel in lichaam en geest goed wil voelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio