15.7 C
De Bilt

Dit is hoe een loopbaancoach kan helpen als je toe bent aan meer uitdaging

Heb je het gevoel dat je vastloopt in je huidige baan? Zit je niet meer op de juiste plek en voel je je niet gezien? Of vervul je al heel wat jaren dezelfde functie en ben je inmiddels wel toe aan wat meer uitdaging? Maar heb je stiekem geen flauw idee waar je moet beginnen? Dan is het inschakelen van een loopbaancoach zeker een goed idee. 

Een loopbaancoach helpt mensen om hun carrièredoelen weer helder te krijgen. Soms voel je gewoon dat je vastloopt en dat je het anders wil zien. Uiteindelijk lukt het je echter niet om knopen door te hakken. Bang voor verandering en voor het onbekende, maar ook niet weten wat je dan wél wilt. 

Herkenbaar? Dan ben je vast benieuwd wat een loopbaancoach voor jou kan betekenen. In dit artikel vind je alles wat je moet weten. 

Wat doet een loopbaancoach? 

De meeste mensen hebben al weleens van een loopbaancoach gehoord, maar hebben geen idee wat hij of zij precies doet. Wat is eigenlijk het doel van loopbaancoaching? Een loopbaancoach wordt ingeschakeld als men graag verandering in zijn werk wilt zien, maar geen idee heeft waar te beginnen of wat zijn doelen precies zijn. 

Het kan heel frustrerend zijn om vast te lopen in het werk en je hier niet gelukkig te voelen. Zeker wanneer je ook geen alternatieven weet. Het kan ook zijn dat je het wel heel prettig hebt bij je huidige werkgever, maar je potentie meer wil benutten. Dan is het prettig wanneer iemand je hierbij kan helpen.

Heel divers werk

Het werk van een loopbaancoach is heel divers. Je kunt met verschillende vragen over het werk of je studie bij hem terecht. Het doel is om meer inzicht te krijgen in je talenten, competenties en ontwikkelpunten. Op die manier kun je zelf werken aan verandering. 

Het is wel belangrijk om te beseffen dat deze coach het werk niet uit handen neemt. Het is niet zo dat hij een baan voor je zoekt of contact opneemt met je werkgever. Hij biedt de handvatten die nodig zijn om in je eigen kracht te gaan staan en zelf stappen te ondernemen. 

Voordelen van loopbaancoaching 

Maar wat levert loopbaancoaching jou dan precies op? Loopbaancoaches zijn er om te helpen. Vaak in situaties die erg uitzichtloos voelen. Je loopt vast in je huidige baan of studie en ziet geen uitweg of je kampt met een burn-out en bent op zoek naar manieren om je werk weer rustig op te pakken. Dit kunnen allemaal redenen zijn om een coach in te schakelen. 

Samen met hem werk je aan doelen om de persoonlijke ontwikkeling en groei te stimuleren. Hierdoor groei je niet alleen in je vaardigheden, maar ook in je zelfvertrouwen. Met behulp van loopbaancoaching kun je ontdekken wat je werkelijk wilt in het leven en hier naar toe werken. Dit leidt tot meer voldoening in je werk en een gelukkiger leven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio