14.9 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Maatschap Treur winnaar Groene Innovatieprijs Veere 2017

Veere – Maatschap Treur uit Meliskerke heeft de Groene Innovatieprijs Veere 2017 gewonnen. Een onafhankelijke jury heeft woensdagavond de winnaar bekend gemaakt in het gemeentehuis te Domburg. Wethouder Melse overhandigde de cheque van 10.000 euro aan de winnaar.

15 genomineerden

De jury beoordeelde de 15 genomineerde Veerse ondernemers op hun bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen, innovatie en inspiratie. Daarbij kwam Maatschap Treur uit Meliskerke als winnaar uit de bus.

Winnaar innovatief in duurzame melkproductie

Agrariër Harmen Treur heeft een geheel eigen kijk op een duurzame melkproductie. Hij past zijn grondgebruik aan naar de omstandigheden. Zijn bedrijfsvoering is biologisch en erop gericht om de bodemvruchtbaarheid optimaal te benutten, zodat hij geen kunstmest hoeft te gebruiken. Zijn enthousiasme en kennis werkt aanstekelijk op andere agrariërs in de regio, die zijn voorbeeld overnemen. Hij brengt de bewustwording over  bodemvruchtbaarheid en teelt van alternatieve gewassen op gang.

Genomineerd door bewoners

Inwoners van de gemeente Veere konden vanaf 10 oktober, de landelijke Dag van de Duurzaamheid, een ondernemer uit hun gemeente nomineren voor de prijs. Bekijk hier de 15 genomineerden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio