9.3 C
De Bilt

Marjan loopt de Vierdaagse Sponsorloop voor Hospice de Liefde

Nog maar twee weken en dan is het zover: dan staan meer dan 45.000 deelnemers klaar om mee te doen aan de 4Daagse in Nijmegen. Marjan van Maurik is een van die deelnemers die van 19 tot en met 22 juli vier dagen 40 kilometer gaat wandelen. Herkenbaar aan een felrood T-shirt waarop staat ‘Steun Hospice de Liefde’. Dit jaar loopt ze speciaal voor haar pas overleden broer én om geld in te zamelen voor het hospice in Rotterdam-IJsselmonde, waar hij de laatste dagen liefdevol werd verzorgd. Sponsor haar door een bedrag te doneren via Marjans sponsorpagina.

Ervaring genoeg met 25 deelnames

Ervaring heeft ze genoeg: de Rotterdamse heeft de 4Daagse al 25 keer gelopen. Zelfs in coronatijd toen wandelaars voor zichzelf een alternatieve vierdaagse liepen. Marjan is een ‘diehard’ die niet snel opgeeft. Toch zal ze het deze keer ongetwijfeld moeilijk hebben, wanneer ze aan haar lieve, grote broer Jan denkt.

Op een zonnige dag raken we in gesprek met Marjan, aan een tafel vol bloemen en fruit in het huiselijke hospice. Ze haalt mooie herinneringen op. “Ik weet nog goed hoe hij aan de kant stond om me op de laatste dag binnen te halen. Trots op zijn kleine zusje. Onderweg, tussen al die wandelaars en mensen die ons aan de kant toejuichen, gaan mijn gedachten dit jaar vast vaak naar hem uit.”  

Deken van liefde

Ze vertelt over Jan, die in februari als gast in Hospice de Liefde verbleef. “Hij is maar 6 maanden ziek geweest. Nadat de arts hem vertelde dat hij acute leukemie had, heeft hij thuis gewoond totdat het echt niet meer ging. Hij had niet eerder over een hospice nagedacht. We zijn eerst gaan kijken, ook bij een andere hospice. We wisten gelijk al dat hij hier, bij de Liefde, graag wilde zijn. Het voelde intiem, familieachtig, als een deken van liefde. Gelukkig was er al vrij snel een plek voor hem.”

Alles was mogelijk

De laatste dagen van zijn leven heeft Jan hier doorgebracht. Helaas veel te kort, want al na 9 dagen overleed hij, op 70-jarige leeftijd. “Hij wilde niet in de groene kamer”, vertelt Marjan met een warme lach op haar gezicht. “Vanuit zijn kamer, ik dacht de blauwe, keek hij zo uit op de tuin. Jan kon zo van de vogels genieten.” Ondanks het verdriet om het gemis van haar broer kijkt ze met een goed gevoel terug op deze periode. “Hij werd heel goed verzorgd. Voor de groep liefdevolle vrijwilligers was niks te veel. Alles was mogelijk. Zelfs de door hem zo geliefde ijsjes werden vaak gekocht.”

Sponsor Marjan vandaag nog

Marjan is enorm dankbaar voor wat het hospice voor Jan, zijn partner en de familie heeft betekend en wil iets terugdoen. Daarom zamelt ze sponsorgeld in voor Hospice de Liefde. Op dit moment staat de teller op 127 donateurs en heeft ze bijna € 2.600 opgehaald! Natuurlijk hoopt ze dat daar nog veel meer bijkomt. “Dit hospice bestaat twee jaar. Om het hospice voor nu en in de toekomst draaiende te houden, zijn donaties en giften hard nodig.”

Alle beetjes helpen. Donaties en giften worden gebruikt om de gasten te omringen met alles wat nodig is om hun laatste levensfase zo aangenaam mogelijk te maken. Marjan sponsoren kan via haar pagina op www.devierdaagsesponsorloop.nl/acties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio