12.4 C
De Bilt

Matrassen: hoe vind je een matras dat écht werkt?

Een goed matras vinden. Eén keer in de 10 tot 15 jaar begint deze zoektocht opnieuw. Inmiddels is er zoveel keuze in matrassen, waardoor deze zoektocht een steeds grotere uitdaging is. Want hoe weet je waar je op moet letten, zodat je straks diep en lekker slaapt? We vertellen je in dit artikel meer over matrassen die echt werken, zodat jij straks weer uitgerust wakker wordt!

Werkende matrassen

Heb jij jezelf al wel eens afgevraagd: wat is een goed matras voor mij? Dan ben je niet de enige. Als slaaparchitecten krijgen we deze vraag namelijk regelmatig. We leggen dan altijd uit dat een goed matras voor iedereen anders is, maar dat dit altijd een actief matras is. Dit soort matrassen zijn hard op de plekken waar het hard moet zijn, en zacht waar het zacht moet zijn. In tegenstelling tot harde of zachte matrassen, krijgt je taille bij een actief matras de juiste ondersteuning. Hierdoor lig je in een natuurlijke slaaphouding, waardoor je lichaam beter kan ontspannen.  

Maak een afspraak bij een beddenspecialist

Als je naar beddenspecialist gaat, maak dan van te voren een afspraak. Op die manier weet je zeker dat je niet tussendoor gestoord wordt door andere klanten. Zo kan de beddenspecialist je goed adviseren, want ook actieve matrassen zijn er in verschillende soorten.

Laat je eerst informeren over het beste matras en ga daarna vooral proefliggen op diverse matrassen. Op deze manier ervaar je het best de verschillende soorten en merk je welk matras bij jou past. Kijk of je schouders en heupen weg kunnen zakken in het matras, maar dat je taille wel goed wordt ondersteund. Is dat niet het geval? Vraag dan gerust naar een ander matras.

De kosten van een goed matras

Misschien denk je nu wel dat een actief matras heel duur is. Dit is gelukkig niet het geval. Echt werkende matrassen vind je in diverse prijsklassen. Het is niet de goedkoopste optie, zoals een matras die je vindt bij een supermarkt, maar je hoeft ook niet de hoofdprijs te betalen. Vergelijk daarom gerust de prijzen.

Slaap weer goed

Bij Contour Bedden vind je diverse actieve matrassen. We zorgen er niet alleen voor dat je straks weer lekker slaapt, maar ook dat je rugklachten voorkomt en eventueel vermindert. Op deze manier slaap je dieper en word je de volgende dag weer uitgerust wakker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio