2.8 C
De Bilt

Max pakt poleposition op de GP van Zandvoort

Zandvoort – Max Verstappen heeft de poleposition veroverd voor de Grand Prix van morgen. Hiermee trakteerde hij zijn fans op een mooie dag. Zandvoort kleurt dit weekend oranje door de Formule 1 Dutch Grand Prix GP, die dit jaar na 36 jaar afwezigheid terugkeerde naar de Nederlandse kustplaats.

Dagelijks mogen 67.000 bezoekers het feest op het circuit in de duinen van Zandvoort meemaken. Het duingebied kleurt overwegend oranje.  Doordat Zandvoort zelf was afgesloten werden de tienduizenden bezoekers gevraagd op de fiets, of met openbaar vervoer te komen.  

2e kwalificatie tijdelijk gestaakt vanwege crash George Russel  

George Russel verloor de achterkant van zijn bolide tijdens de 2e kwalificatieronde in de Kumhobocht. Hierdoor kregen de coureurs een rode vlag. Voor Russel bleef de schade beperkt en hij kon zelfstandig de pitsbox bereiken. Na een korte pauze werd de wedstrijd vervolgd. Na die start volgde Nicholas Latifi ook met een crash in Mastersbocht, waarop meteen weer een rode vlag volgde.

  • F1 Grand Prix Zandvoort 02 Foto © Marvin Weijers Regio Online
  • F1 Grand Prix Zandvoort 03 Foto © Marvin Weijers Regio Online
  • F1 Grand Prix Zandvoort 01 Foto © Marvin Weijers Regio Online
  • F1 Grand Prix Zandvoort 05 Foto © Marvin Weijers Regio Online

Max pakt beste tijd 

Max Verstappen tikte in zijn 2e kwalificatie af op 1,09,071. Hiermee kwam hij op de eerste plaats, op 0.366seconden gevolgd door Charles Leclerc. In de derde kwalificatie reed Verstappen als eerste naar buiten en zette opnieuw de eerste rondetijd neer. Hij wist zijn eerder tijd te verbeteren door 1,08,923 te rijden. Bottas volgde hem dit keer op 0,299 seconden.  

Ook in de tweede ronde wist hij de 2 Mercedesrijders achter zich te laten met 0,038 seconden. Dit leverde hem voor de wedstrijd morgen dus de poleposition op. De wedstijd start morgenmiddag om 15:00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio