7.7 C
De Bilt

Max Verstappen spreekt zijn ambitie uit voor 2018

Utrecht – “Max heeft zichzelf dit seizoen bewezen, met hem hebben we een fantastisch talent aan boord.” Dat zei Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing tijdens Exact Live, het grootste business event voor technologie en software van de Benelux. Max voegde daaraan toe: “Elk seizoen heeft zo zijn eigen uitdagingen, maar volgend jaar hebben we hopelijk een goede kans om kampioen te worden.”

In de Jaarbeurs in Utrecht, gevuld met 6.000 klanten van zijn persoonlijke partner Exact, gaf Max een warm welkom. Max: “We hebben al veel mooie dingen samen gedaan en er staat nog veel te gebeuren in de toekomst.”

Max
Teambaas RedBull Racing Christian Horner

Max: “Sowieso wereldkampioen, de vraag is wanneer”

Op het podium werd Max geïnterviewd door presentator Wilfred Genee en Formule 1-verslaggever Jack Plooij. Hij sprak de overtuiging uit dat hij met een toekomstige Formule 1-kampioen op het podium stond. “Max gaat hoe dan ook wereldkampioen worden. De vraag is alleen wanneer.”

Phill Robinson, CEO van Exact: “Max is het boegbeeld van de verwezenlijking van ambitie. Hij heeft dit jaar laten zien dat je altijd gefocust moet blijven en je door niets of niemand moet laten afleiden van je doel. Ook niet in tijden dat het buiten je eigen schuld om wat minder gaat. In het bedrijfsleven zijn er ook externe factoren die je niet kunt beïnvloeden. Het gaat er dan om dat je aandacht aan de juiste zaken besteedt zodat je direct de vruchten van je werk kunt plukken als de seinen weer op groen springen.”

Grand Prix naar Nederland

In 2018 verwachten we flink oranje gekleurde tribunes in Spa en bij de teruggekeerde GP van Duitsland. De support die Max meeneemt in de auto is geweldig en geeft hem nog een tandje extra om alles eruit te halen. Vanuit dat perspectief zou het helemaal geweldig zijn als er op termijn een Nederlandse GP op de kalender komt. Verstappen had ook een virtuele primeur: hij reed achter de schermen de Grand Prix van Delft, een virtual reality-race die zich afspeelt op de straten van Delft. De bezoekers van Exact Live krijgen later op de dag de kans om op de beursvloer de tijd van Max te evenaren of zelfs te kloppen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio