17.2 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Mercedes roept 22.000 auto’s terug in Nederland

Binnenland – In Nederland krijgen 22.000 eigenaren een brief van een Mercedes-Benz om met hun auto ter controle bij de dealer langs te gaan. Er is mogelijk iets mis met de generator van de start-stop-installatie van hun auto. Die kan bij overmatig gebruik oververhit raken. Volgens persbureau Reuters zijn door oververhitting wereldwijd 51 branden gemeld, waarvan dertig in de VS.

Wereldwijde terugroepactie

Een woordvoerder van Mercedes-Benz Nederland zegt dat het probleem – indien dat nodig blijkt – kosteloos verholpen wordt. Het betreft een wereldwijde terugroepactie van fabrikant Daimler. Daarbij zou het om een miljoen auto’s gaan van de bouwjaren 2014 tot 2017. Het gaat om bepaalde modellen van de C- en E-klasse en ook sommige SUV’s. De meeste zijn in de Verenigde Staten en Duitsland verkocht.

Woordvoerder Mercedes

De woordvoerder van Mercedes in Nederland spreekt van een voorzorgsmaatregel. “In ons land zijn geen problemen bekend die door het euvel zijn ontstaan.” De start-stop-installatie laat de motor automatisch af- en aanslaan als bijvoorbeeld bij een verkeerslicht wordt gestopt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio