22.7 C
De Bilt

Merijn (17) skate 175 kilometer van Zutphen naar Den Haag voor het klimaat

Klimaatacties hoeven niet per se met verf of tomatensaus, vastgelijmd aan een tafel of schilderij. Merijn van Herwaarden uit Zutphen reist 175 kilometer op zijn longboard, een variant op skateboarden, in drie dagen van Zutphen naar Den Haag om daar met Tweede Kamerlid Raoul Boucke van D66 in gesprek te gaan over het klimaat.

Getraind op longboard en brief geschreven

Merijn: “Ik maak mij net als vele andere jongeren zorgen over het klimaat. Ik ben niet zo’n enorme prater. Dus om aandacht te vragen voor dit probleem, om mijn steentje bij te dragen en toch mijn stem, ook namens vele andere jongeren, te laten horen ben ik gaan trainen voor een driedaagse longboardtocht naar Den Haag. Ik heb een brief geschreven aan de Tweede Kamer over mijn plan en mijn zorgen en vind het heel gaaf dat Raoul Boucke met mij in gesprek wil.”

Vertrek Merijn voor Stadhuis in Zutphen – Foto ingezonden door Joram van Donk (GroenLinks Zutphen)

Merijn heeft vragen aan Tweede Kamer

Merijn vertrekt zaterdagochtend om 10:00 uur voor het Stadhuis in Zutphen. Dinsdagochtend om 10:00 uur heeft Merijn een afspraak geregeld met Tweede Kamerlid Raoul Boucke, voor de ingang van het gebouw van de Tweede Kamer. De vragen die hij heeft voor de Tweede Kamer: Hoe kan het dat het even duur is om van Schiphol naar Frankrijk te vliegen als met de trein van Zutphen naar het vliegveld? Waarom zijn belastingen op reizen zo scheef verdeeld en wordt er niet of nauwelijks op het milieu belast? Terwijl juist het milieu het meest onder druk staat als je kijkt naar onze toekomst.

Eindwerkstuk Vrije School Zutphen

Merijn doet deze actie in het kader van zijn eindwerkstuk voor de havo op de Vrije School in Zutphen. In dat werkstuk staan zijn zorgen over het klimaat en biodiversiteit centraal. Merijn: “Ik maak me bezorgd over onze toekomst en de laatste maanden heb ik me vooral druk gemaakt over vervoer. Daarom ook juist deze actie met een bijzonder vervoersmiddel. Van 29 tot en met 31 oktober ga ik deze circa 175 kilometer vanuit Zutphen in drie etappes afleggen. Zonder andere transportmiddelen dan mijn longboard, zonder het milieu te belasten en zonder een duur vervoersbewijs.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio