14.8 C
De Bilt

Welke mogelijkheden zijn er om in Bitcoins te investeren?

De kans is groot dat je steeds in je directe omgeving hoort dat er mensen zijn die de kans hebben aangegrepen om in Bitcoins te investeren. Hoewel er veel risico’s aan deze keuze verbonden zijn, is deze beslissing zeker goed te onderbouwen. Overweeg je zelf ook om in cryptocurrency te investeren? Laat je dan goed informeren welke mogelijkheden er zijn om in Bitcoins, of andere digitale munteenheden, te investeren. Je hebt hier immers verschillende interessante opties in.

Waarom de interesse in cryptocurrency zo is toegenomen

Het is eenvoudig uit te leggen waarom de interesse in cryptocurrency zo is toegenomen. Allereerst voorziet de crypto markt in een specifieke behoefte aan het creëren van een digitale mogelijkheid voor een snelle en voordelige decentrale afhandeling van financiële transacties. Daarnaast wordt de handel in cryptocurrency gezien als interessante optie om spaargeld te laten groeien. De traditionele financiële dienstverleners bieden deze optie niet aangezien er bij de meeste instanties zelfs een negatieve rente wordt geheven voor het onderbrengen van spaargeld. 

Risico’s van beleggingen in digitale munteenheden

Hoewel het beleggen in digitale munteenheden, en dan met name de Bitcoin, gezien wordt als interessant alternatief om spaargeld wel te laten groeien, mag er zeker niet worden voorbijgegaan aan de risico’s die hieraan verbonden zijn. Een van de belangrijkste kenmerken van de cryptomarkt is deze sector 24/7 in beweging is. Dit zie je sterk terug in de Bitcoin koersen waarbij een flinke winst als sneeuw voor de zon verdwenen kan zijn en kan zijn omgezet in een groot verlies. Dit is dan ook precies een punt wat van invloed kan zijn van je keuze met betrekking tot je mogelijkheden om in Bitcoins te investeren.

Jouw opties om een Bitcoin investering te doen

Zoals aangegeven heb je meerdere opties om een Bitcoin investering te doen. De crypto markt heeft op een handige manier ingespeeld op de toegenomen interesse door een stuk toegankelijker te worden. Waar je in het verleden voor een Bitcoin investering uitsluitend terecht kon op buitenlandse websites, zijn er tegenwoordig diverse initiatieven gericht op de Nederlandse markt.

Exchanges

Een van de opties waarvan gebruik kan worden gemaakt is zijn de exchanges. Je hebt hier diverse keuzemogelijkheden in maar wat het belang benadrukt om deze mogelijkheden te vergelijken. De exchanges brengen immers (verschillende) handelskosten in rekening om hun eigen verdienmodel vorm te geven. Daarnaast is het van groot belang dat je de Bitcoin koersen zelf in de gaten houdt.

Trading Bot

Een andere optie is een initiatief als Bitcoin Buyer (https://bitcoin-buyer.live/nl/) waarbij er gebruik wordt gemaakt van een trading bot. In dit geval wordt er een courtage in rekening gebracht op winstgevende rekeningen. Dit kan een praktische keuze zijn als je zelf geen mogelijkheden hebt om zelf de koersen in de gaten te houden maar de handelsrobot werkt nog altijd op basis van de instructies die de handelaar aangeeft.

Daarnaast ben je als handelaar wel zelf de grip op je investering kwijt en dat is een vorm van delegeren waar niet iedereen zich prettig bij voelt. Dit is dus zeker wel iets om in overweging te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio