14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Nationaal Lacrosse herenteam onder 21 neemt deel aan WK

Heeft u weleens gehoord van lacrosse? Voor veel mensen een onbekende sport. Want hoewel het de oudste teamsport ter wereld is, is het in Nederland relatief onbekend. En toch vertrekt op 6 augustus aanstaande het Nederlands herenteam onder 21 naar het WK in Ierland.

Wat is lacrosse eigenlijk?

De sport is een mix tussen basketbal, American football, hurling, hockey en ijshockey. De oorsprong van lacrosse ligt bij de Noord-Amerikaanse Native Americans. Lacrosse is een snelle, tactische en technische teamsport. Een herenteam heeft 10 spelers. Elke speler draagt een stick (crosse) met aan het uiteinde een netje, waarin hij de bal houdt. De bedoeling van het spel is om de bal met behulp van de stick in het doel van de tegenstander te schieten, waarbij 1 doelpunt 1 scorepunt oplevert. Benieuwd hoe dat eruitziet? Bekijk dan eens een filmpje op Youtube.

WK Lacrosse onder 21

Door de wereldwijde coronapandemie is het WK, dat oorspronkelijk gepland stond in 2020, tot twee keer toe uitgesteld. Het team heeft dus meer dan twee jaar op dit moment moeten wachten. Maar nu gaat het eindelijk gebeuren! Van 10 t/m 20 augustus in Limerick, Ierland. Een recordaantal van 23 teams neemt deel aan het WK. Daarmee is dit WK Lacrosse het grootste ooit georganiseerd in deze leeftijdsgroep.

Nationaal herenteam onder 21

Het team dat in totaal uit een selectie van 23 spelers bestaat, reist binnenkort af naar Ierland. Een aantal spelers uit het team komt uit Amersfoort, Baarn en De Bilt. Op de velden van de Amersfoortse Mixed Hockeyclub heeft het team de afgelopen tijd getraind. En dat is ook de plek waar morgen tot en met donderdag de laatste voorbereidingen op Nederlandse bodem zullen plaatsvinden. In de nacht van vrijdag op zaterdag vertrekken team en begeleiders naar Ierland. Eerst naar Dublin waar een aantal oefenwedstrijden tegen andere WK-deelnemers op het programma staat. En dan door naar Limerick!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio