Nederland zet zich schrap voor alweer een zware Westerstorm

147
Ter illustratie - © Pixabay

Nederland – Het KNMI heeft voor veel provincies code oranje afgeven voor vandaag. Er worden problemen verwacht op het spoor, op de weg en voor het vliegverkeer door een Westerstorm.

Minder treinen

De NS heeft op hun website laten weten dat er vandaag minder treinen rijden op de drukke trajecten, om te zorgen dat er niet zo veel problemen komen door bijvoorbeeld omgewaaide bomen of takken op het spoor. Er is dan meer tijd om deze te ruimen. Daarom adviseert de NS voor u vertrekt de reisplanner te raadplegen.

Extra opletten voor vrachtverkeer

Bij de aangekondigde Westerstorm moet vooral het vrachtverkeer en verkeer met aanhangers extra attent zijn op harde windstoten. Bij de vorige storm waren meerdere vrachtwagens omgewaaid. Vooral op bruggen en viaducten is die kans aanwezig. Vandaar dat sleepdiensten vooral in de buurt van die plekken aanwezig zullen zijn.

Advertentie

Het weer

Volgens weerplaza.nl krijgen wij vanochtend eerst te maken met een Westerstorm. In de ochtend en de eerste helft van de middag zijn overal zware windstoten mogelijk van 80-100 km/u. In het zuidwesten, westen, midden en later oosten tijdelijk zelfs zeer zware windstoten van 100-120 km/u, aan zee mogelijk meer. In de tweede helft van de middag neemt de wind sterk in kracht af. Overigens kan het ‘s ochtends in het noordoosten tijdelijk glad worden als gevolg van sneeuwval. De sneeuw gaat in de tweede helft van de ochtend over in regen en de gladheid verdwijnt dan weer.

Foto: KNMI.nl

Bron www.weerplaza.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in