14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

1 op de 7 Nederlanders in het bezit van cryptocurrency

Volgens het cryptovaluta monitoronderzoek bezit een op de zeven Nederlanders boven de achttien cryptomunten. Dit komt neer op 1,9 miljoen Nederlandse cryptobezitters. Hiervan koopt 63% cryptovaluta met geld van de betaalrekening. De populairste cryptovaluta in Nederland is de bitcoin. Het grootschalige onderzoek is onder ruim vierduizend respondenten uitgevoerd door Multiscope. Het rapport geeft een beeld van de Nederlandse cryptomarkt en de cryptobezitters.

Bijna 2 miljoen Nederlanders bezitten crypto

Veertien procent van de Nederlanders is in het bezit van cryptomunten. Dit zijn er een miljoen meer sinds de vorige meeting in 2018. Van deze 1,9 miljoen is ongeveer 70% man. Eigenaren van crypto hebben vaak een hbo- of wo-diploma en zijn tussen de 18 en 34 jaar oud. Het gemiddelde bruto-inkomen van de Nederlandse cryptobezitter ligt tussen de € 3.500 en € 5.500 per maand.

Bitcoin in Nederland de populairste cryptovaluta

Van alle Nederlandse cryptobezitters boven de 18 jaar heeft 9% bitcoin. Met 1,2 miljoen eigenaren is bitcoin de grootste cryptomunt in Nederland. Hierna volgen de anderen cryptovaluta als Ethereum (6%), Cardano (5%), Dogecoin (3%) en Ripple (3%).

Investeren in cryptomunten met geld van de betaalrekening

Zo’n 63% van de Nederlandse bezitters koopt cryptovaluta met het geld van de betaalrekening. Circa 41% investeert eigen spaargeld bij de aankoop van crypto. Het zijn vooral vrouwen (49%) en 35- tot 49-jarigen (46%) die spaargeld gebruiken bij de aankoop. Slechts 2% financiert cryptomunten met geleend geld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio