25.5 C
De Bilt
donderdag, 11 augustus 2022

Nederlandse Veteranendag op 25 juni 2022

Zaterdag 25 juni is het Nederlandse Veteranendag. Een dag in teken van erkenning en waardering voor veteranen. Militairen worden namens de Nederlandse samenleving ingezet in oorlogs- of daarmee vergelijkbare omstandigheden. Tijdens Veteranendag bedankt Nederland de veteranen die zijn ingezet in dienst van de vrede, vroeger en nu.

Dagprogramma Nederlandse Veteranendag 2022

Nederlandse Veteranendag is een nationaal evenement waar heel Nederland haar meer dan 100.000 veteranen bedankt die zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. Zaterdag 25 juni staat Den Haag weer bol van de jaarlijkse Veteranendag. Na twee jaar noodgedwongen ‘corona-pauze’ is dit nationaal blijk van waardering voor alle 100.000 Nederlandse veteranen, weer helemaal terug in het centrum van Den Haag.

Met een gezellig Malieveld, een fly-past en indrukwekkend defilé. Het wordt een bijzondere Veteranendag, want achttien eenheden van de krijgsmacht krijgen een z.g. cravate bevestigd aan hun vaandel. Een uniek blijk van waardering voor hun inzet in Afghanistan. Het volledige programma en het laatste nieuws op de officiële website van de Nederlandse Veteranendag via www.veteranendag.nl.

Vlagintstructie

De Nederlandse vlag mag op 25 juni gehangen worden van zonsopkomst tot zonsondergang.

Gemeentelijke Veteranendag Hellendoorn in najaar

Naast de landelijke Nederlandse Veteranendag op 25 juni, volgt de gemeentelijke Veteranendag voor de in de gemeente Hellendoorn in het najaar. Op deze manier kan een ieder de Landelijke Veteranendag bijwonen op haar of zijn eigen manier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio