21 C
De Bilt

Nederlandse zeilers helpen uitgehongerde dieren op door orkaan Beryl getroffen eilanden

Amsterdam/Trinidad – Een Nederlands zeilersgezin uit Amsterdam is vanuit Trinidad onderweg naar Saint Vincent en de Grenadines. De Caribische eilanden zijn zwaar getroffen door orkaan Beryl. Vanavond – Nederlandse tijd – zullen ze na een zeereis van 24 uur arriveren met voer voor honden, kippen, geiten, ezels en koeien.

Zeilers met dierenvoeding

De Nederlandse zeilers varen met dierennoodhulp naar de getroffen eilanden op initiatief van de Nederlandse dierenbeschermingsorganisatie House of Animals. “De verwoesting die orkaan Beryl heeft aangericht raakt niet alleen mensen op deze eilanden maar ook vele dieren”, zegt directeur Karen Soeters. “Dankzij de ongelofelijke inzet van dit Nederlandse gezin kunnen we nu essentiële hulp bieden”.

Op de vlucht

Sinds augustus vorig jaar is Madelon Stevens samen met haar man Chris en twee zonen Luke (14) en Owen (12) op wereldreis met hun catamaran. Vorige week sloegen ze op de vlucht voor Beryl. “We waren net twee weken op Saint Vincent en de Grenadines toen we vroeg in de ochtend hoorden dat de orkaan onze richting op koerste.” Na een dag en een nacht varen kwam het gezin veilig aan in de haven van Trinidad. “Bijna alle voorzieningen en huizen op de getroffen eilanden zijn van de kaart geveegd”, zegt Madelon. “Het is verschrikkelijk om die beelden te zien op internet.”

Owen sjouwt voedsel voor dieren naar de boot
Owen sjouwt voedsel voor dieren naar de boot – Foto: House of Animals

Mens & dier

De meeste mensen op Saint Vincent en de Grenadines zijn geëvacueerd. Dieren moesten ze achterlaten. “We zijn blij dat we op deze manier kunnen helpen, ook al voelt het als een druppel in de oceaan”, aldus Madelon. Naast dieren steunen Madelon en haar gezinsleden ook mensen in de getroffen gebieden. Samen met andere Nederlandse zeilers met in totaal 8 boten brengen ze voedsel, generatoren, watermakers en gereedschap naar de eilanden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio