14.8 C
De Bilt

Morgen nieuwe dienstregeling in het openbaar vervoer

Binnenland – De dienstregeling voor 2021 gaat zondag 13 december in. Ieder jaar is het weer flink puzzelen om de ruimte op het Nederlandse spoor te verdelen. Dit keer hebben dertig reizigers- en goederenvervoerders hun aanvragen ingediend bij ProRail. Voor de meeste reizigers zijn er geen grote veranderingen. Wel kunnen er kleine aanpassingen zijn in de vertrek- en aankomsttijden, raadpleeg dus tijdig voor vertrek de reisplanner.

Verbeterde overstap 

Op een aantal trajecten krijgen reizigers een kortere reistijd en een kortere overstap. Een verschuiving in tijd van de sprinter Tiel–Geldermalsen zorgt voor kortere overstaptijden, de sprinteroverstap in Baarn voor reizigers tussen Den Dolder, Soest en Amsterdam wordt korter en in Leeuwarden en Groningen verbeteren de overstap- en reistijden in een aantal richtingen.  

Zondag meer sprinters Nijmegen-Den Bosch

In de nieuwe dienstregeling rijden de sprinters tussen Nijmegen en ’s Hertogenbosch het grootste gedeelte van de dag twee keer per uur in plaats van één keer.  

Leeuwarden – Groningen

Als onderdeel van het Spoorplan Noord-Nederland rijdt er in de nieuwe dienstregeling elk uur een extra sneltrein Groningen Leeuwarden (ESGL). Op dit moment rijden daar nog twee stoptreinen en een sneltrein per uur.  

Groningen – Winschoten

Vanaf 14 december rijden er tussen Groningen en Winschoten vijf extra treinen in de ochtendspits en acht in de middagspits. Daarmee wordt de reistijd tussen Groningen en Winschoten negen minuten korter. De vijf extra treinen stoppen op de stations Groningen, Groningen Europapark, Scheemda en Winschoten.  

Leeuwarden – Sneek

Tussen Leeuwarden en Sneek rijdt vanaf 14 december in de spits elk uur een extra trein in de spitsrichting: ’s ochtends naar Leeuwarden, ’s middags naar Sneek.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio