9.4 C
De Bilt
zaterdag, 4 februari 2023

Op de pagina Adverteren van Regio Online lees je alles over de mogelijkheden om te adverteren op onze nieuwswebsite. Adverteren kan door middel van content, maar je kunt ook adverteren met banners bijvoorbeeld.

Adverteren

Wist je dat adverteren bij Regio Online helemaal niet duur is? Adverteren kan al vanaf 1 euro per dag voor banners. Adverteren met content kan al vanaf 24,95 euro. Laat je informeren over alle mogelijkheden die wij met adverteren bieden. Natuurlijk vindt je op Regio Online alles over regionaal en lakaal nieuws. Daarnaast kun je weer & verkeersinformatie vinden en via P2000 de actuele 112 meldingen bij jou inde buurt.

Op de pagina Adverteren van Regio Online lees je alles over de mogelijkheden om te adverteren op onze nieuwswebsite. Adverteren kan door middel van content, maar je kunt ook adverteren met banners bijvoorbeeld.

Adverteren

Wist je dat adverteren bij Regio Online helemaal niet duur is? Adverteren kan al vanaf 1 euro per dag voor banners. Adverteren met content kan al vanaf 24,95 euro. Laat je informeren over alle mogelijkheden die wij met adverteren bieden. Natuurlijk vindt je op Regio Online alles over regionaal en lakaal nieuws. Daarnaast kun je weer & verkeersinformatie vinden en via P2000 de actuele 112 meldingen bij jou inde buurt.

Nieuwe NS dienstregeling: meer treinen en Nederland beter verbonden

Binnenland Vanaf zondag 12 december gaat de nieuwe dienstregeling van start. Er komen meer treinen, snellere verbindingen en veel regio’s van Nederland worden nog beter op elkaar aangesloten. Zo komen er twee nieuwe tienminutentreinen bij tussen Rotterdam – Leiden – Schiphol en Schiphol – Utrecht – Nijmegen en gaan er meer treinen rijden op de Zeeuwse lijn. Door de wijzigingen veranderen vertrektijden en aansluitingen. We raden daarom aan om de NS Reisplanner te raadplegen voor vertrek.

President-directeur

Marjan Rintel, president-directeur van NS: “Corona blijft een ongenode gast op het feest, maar de nieuwe dienstregeling biedt ons ook kansen. We verbinden regio’s beter met elkaar en Nederland beter met het buitenland. Zo rijden we vanaf vandaag meer tienminutentreinen, introduceren we de nachttrein naar Zürich en komen reizigers volgend jaar voor het eerst onze nieuwe Intercity’s tegen. Tijdens de coronacrisis zijn we altijd blijven rijden en dat zullen we blijven doen. Ook volgend jaar trekken alle NS’ers er elke dag heel hard aan om Nederland voor iedereen bereikbaar te houden.”

Door demografische groei, woningbouw en nationale klimaatdoelstellingen verwachten wij op de langere termijn meer reizigers te vervoeren. Met deze nieuwe dienstregeling zetten we een belangrijke stap om Nederland bereikbaar te houden. Tegelijkertijd maken op dit moment als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen minder mensen gebruik van de trein, bijvoorbeeld in de spits, avonduren en ’s nachts. We blijven daarom de reizigersaantallen nauwlettend in de gaten houden en de inzet van onze treinen daarop afstemmen. 

Tienminutentreinen


Door de komst van nieuwe tienminutentreinen tussen Rotterdam – Delft – Den Haag – Leiden – Schiphol en Nijmegen – Arnhem – Ede-Wageningen – Utrecht – Schiphol worden veel steden doordeweeks zes keer per uur via een Intercityverbinding aan elkaar verbonden.

Tussen Rotterdam en Dordrecht gaat de eerste tienminutenSprinter van Nederland rijden. Het is de eerste stap naar de CitySprinter; de ambitie van NS om iedere 5 minuten een sprinter te rijden en op meer stations te laten stoppen, bovenop meer Intercity’s op dezelfde lijn. Daar zijn aanpassingen voor nodig aan de infrastructuur.

Tussen Driebergen-Zeist en Breukelen gaat de sprinterfrequentie omhoog van twee naar vier per uur.

Meer en sneller in Zeeland


NS heeft de verbinding van Zeeland met Noord-Brabant en de Randstad verbeterd om zo aan de wens van snellere verbindingen te voldoen. Eén van de twee Intercity’s per uur versnelt door op werkdagen overdag alleen te stoppen op de grotere stations (Vlissingen, Middelburg, Goes). Dit scheelt zo’n 15 minuten reistijd.

Ook wordt een nieuwe Sprinterverbinding toegevoegd tussen Vlissingen en Roosendaal. Daarmee stopt op elk station in Zeeland minimaal twee keer per uur een trein.

Noord-Holland


De Intercity’s tussen Alkmaar en Haarlem gaan in de ochtend- en avondspits in beide richtingen rijden. Op dit moment stopt de Intercity alleen in de spitsrichting. Reizigers uit Beverwijk, Castricum en Heiloo krijgen hiermee meer reismogelijkheden.

Een aantal jaar geleden is NS extra spitstreinen gaan rijden vanuit zowel Den Helder als Enkhuizen naar Amsterdam. Omdat er weinig reizigers gebruik van maakten en de overstap in Hoorn verbeterd is, komt een aantal van deze spitstreinen in de nieuwe dienstregeling te vervallen.

Door de extra spitstrein tussen Enkhuizen en Amsterdam, heeft de Sprinter tijdens de spits een wachttijd van circa negen minuten op station Zaandam. Dit heeft gevolgen voor reizigers uit Zaandam, Kogerveld en Purmerend. We doen daarom onderzoek of we dit kunnen verbeteren.

Tussen Uitgeest en Amsterdam Centraal wordt het aantal Sprinters in het weekend verdubbeld, van twee naar vier keer per uur. Dit is gunstig voor toeristen in de Zaanstreek.

Leiden – Utrecht


Een langgekoesterde wens om meer treinen te rijden tussen Leiden – Alphen a/d Rijn – Utrecht gaat in vervulling. De Sprinter tussen Leiden Centraal en Alphen a/d Rijn gaat het grootste gedeelte van de dag doorrijden naar Woerden en Utrecht. In combinatie met de Intercity rijden er daardoor vier treinen per uur tussen Leiden en Utrecht. De Intercity tussen Leiden en Utrecht zal als Sprinter doorrijden naar ‘s-Hertogenbosch.

Sprinter Leeuwarden-Zwolle


Sinds 6 september rijdt de Sprinter Leeuwarden-Zwolle al. Tot dat moment reed de Sprinter alleen tussen Leeuwarden en Meppel. Met de doortrek naar Zwolle verbetert de dienstregeling voor reizigers op dit traject. Reizigers vanaf Grou-Jirnsum, Akkrum en Wolvega kunnen op doordeweekse dagen rechtstreeks met de trein naar Zwolle. Hier kunnen zij gemakkelijk overstappen op verbindingen naar bijvoorbeeld Arnhem Centraal of Den Haag Centraal. Dit betekent voor deze reizigers een tijdwinst van ongeveer 10 minuten.

Reisassistentie


Dit jaar komen er 25 nieuwe stations bij met reisassistentie. Daarbij helpt een opgeleide assistentieverlener mensen die dit nodig hebben op het station en bij het in- en uitstappen. Station Alkmaar Noord is inmiddels al voorzien van reisassistentie en daar komen nog 24 andere stations bij, waaronder Utrecht Vaartsche Rijn, Arnemuiden, Hilversum Media Park, Den Haag Laan van NOI, Nijmegen Lent, Tilburg Universiteit en Rotterdam Blaak. 193 stations hebben daarmee NS Reisassistentie.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio