3.2 C
De Bilt

Nieuwe NS-wandeling ‘Tussen Lek en Linge’ populairste route van het jaar 

Al jaren voert één van de oudste NS-wandelingen over de Utrechtse Heuvelrug de Top 5 NS-wandelingen aan. Nieuwkomer ‘Tussen Lek en Linge’ blijkt de harten gestolen te hebben van menig wandelaar en heeft de leiding in de Top 5 overgenomen.

NS-wandeling

De nieuwe route neemt je mee door het hart van het Nederlandse rivierengebied en heeft de Top 1 positie bereikt dankzij haar unieke combinatie van prachtige natuur en culturele rijkdom. De wandeling is laaggelegen tussen twee rivieren: de Lek en de Linge. Je wandelt vanaf station Culemborg in 14,5 km naar station Beesd. Via rustige asfaltweggetjes verlaat je Culemborg en loop je al snel over mooie onverharde paden naar landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Hier bereik je het hart van de Betuwe, dé fruittuin van Nederland.  

“De route is mooi in alle seizoenen. Wil je het combineren met de aankomende bloesempracht? Wacht dan niet te lang met het plannen van je verblijf.” Zo luid de tip van Nienke Wissink van Stichting Bureau Toerisme, die de ontwikkeling in de boomgaarden op de voet volgt. “Met zacht voorjaarsweer kan de bloesem zich erg snel ontwikkelen. Tegenwoordig kan je dat mooi volgen met de gratis Bloesemalert app”.  

Meer informatie over de route, de bloesemperiode en tips voor verblijf vind je op www.uitinderegio.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio