10.2 C
De Bilt

Nieuwe Omgevingswet wordt alweer later ingevoerd

Minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening heeft laten weten de nieuwe Omgevingswet pas in januari van 2024 te willen laten ingaan. Hiermee is de wet voor de vijfde keer uitgesteld.

Nieuwe Omgevingswet moet veel wetten samenvoegen

Het blijkt dat er nog de nodige aanpassingen nodig zijn, om er voor te zorgen dat de samenvoeging van 26 wetten op het gebied van bodem, water, lucht, natuur, gebouwen en infrastructuur tot één nieuwe Omgevingswet, soepel en correct verloopt. Met name problemen met het nieuwe ICT systeem, zorgen opnieuw voor vertraging. Hoewel de techniek inmiddels lijkt te werken, gaat het bij de uitvoering van het nieuwe digitale loket voor bijvoorbeeld bouwvergunningen nog niet soepel genoeg.

Eenvoudiger maken

De bedoeling van de nieuwe Omgevingswet is om allerlei zaken op het gebied van aanpassing in de ruimtelijke ordening, eenvoudiger en dus ook vlotter te maken. Het gaat hierbij o.a. om het verlenen van diverse bouwvergunningen voor grote projecten als de aanleg van woonwijken, nieuwe wegen, bedrijven, en dergelijke.

Instanties hebben nu dus nog bijna een jaar de tijd om zich op de nieuwe wet voor te bereiden.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio