19.2 C
De Bilt

Noodfonds voor getroffen horeca door Brancheorganisatie

Binnenland – Directeur Dirk Beljaarts maakte vrijdagochtend bekend dat de brancheorganisatie Horeca Nederland een noodfonds gaat opzetten voor horecabedrijven die gedupeerd worden door het coronavirus. Het kabinet zou hier in volgens de branche geen hulp bieden.

De brancheorganisatie Horeca Nederland heeft zelf het initiatief genomen om een steunfond op te richten. Dit doen zij samen met partijen en leveranciers uit de markt. Zij hopen dat dit fonds gebruikt kan worden voor kleine overbruggingskredieten om ondernemers in de horeca te helpen.

Uit onderzoek van de horecabranche blijkt dat de helft van de boekingen in restaurants en hotels is geannuleerd. Ook omzetten dalen, omdat activiteiten vanwege het besluit van het kabinet niet door gaan en reserveringen afgezegd worden. Ook de omzetten zijn hierdoor gedaald. Volgens de organisatie zijn vooral Amsterdam en Brabant zwaar getroffen. Volgens Horeca Nederland wordt er deze maand 700 miljoen omzet mis gelopen.

Noodfonds

De branchorganisatie, de vakbonden en werkgeversorganisaties roept in een brandbrief het kabinet op om vandaag nog steunmaatregelen te nemen om de horecabedrijven te helpen. Er zijn al toezeggingen voor arbeidstijdverkorting en MKB-steun, maar de brancheorganisatie wil overbruggingskredieten en een garantiefonds voor horecabedrijven die in de problemen komen omdat ze moeten sluiten of geen klanten hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio