1.4 C
De Bilt

NOVA Jonge Filmers Festival met maar liefst 37 films om te bekijken

Er zijn dit jaar weer heel veel goede speelfilms, documentaires, animaties en clips van maximaal 30 minuten ingezonden voor het NOVA Jonge Filmers Festival door filmers tot en met 25 jaar. De makers kunnen mooie prijzen winnen en iedereen kan op zaterdag 3 september in theater Figi in Zeist komen kijken. De toegang tot het NOVA Jonge Filmers Festival is gratis.

NOVA Jonge Filmers Gala

Op zaterdag 3 september 2022 schitteren jonge filmers op de rode loper en het witte doek in Theater Figi in Zeist tijdens de 13de editie van het NOVA Jonge Filmers Festival. Dit feestelijke evenement is samen met het NOVA Filmfestival en het 1-Minuut-Festival onderdeel van het NOVA Filmgala. De Nederlandse Organisatie Van Audiovisuele amateurs (NOVA) organiseert dit jaarlijkse evenement met het doel de films van niet-commerciële makers onder de aandacht van het grote publiek te brengen.

Het festival wordt geheel door vrijwilligers georganiseerd en wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Rabobank, het K.F. Heinfonds, Elise Mathilde Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Carel Nengerman Fonds, Digital Movie, Hotel Theater Figi en de gemeente Zeist.

Still uit Rotje van Meander Harrewijen
Still uit Rotje van Meander Harrewijen – Beeld: NOVA Jonge filmers festival

Smartphone of camera

Jonge filmers zijn uitgenodigd om hun speelfilms, documentaires, animaties of clips van maximaal 30 minuten in te sturen. En dat hebben ze gedaan! Het maakt niet uit of de film met een smartphone of een camera is opgenomen. Alle films worden bekeken door een deskundige jury en iedere filmmaker ontvangt een certificaat van deelname en een rapport over de film. Er worden prijzen uitgedeeld in verschillende categorieën (cameravoering, geluid, acteerprestatie, meest originele film en de beste film) en in vier leeftijdsklassen (tot 17 jaar, 17 tot 19 jaar, 19 tot en met 25 jaar en filmstudenten 19 tot en met 25 jaar).

Still uit Mine van Aniek Burema en Simone Huizinga
Still uit Mine van Aniek Burema en Simone Huizinga – Beeld: NOVA Jonge filmers festival

Kom kijken

Er is een grote diversiteit aan onderwerpen, aan stijlen en lengte van de films. Er zijn films van 1 minuut, maar ook van 25 minuten en van alles daartussen.  Veel films gaan over onderwerpen die jonge mensen van nu bezighouden. Bekijk een voorproefje van de films op www.novajongefilmers.nl.

Still uit Dead End van Noémi Wiekeraad
Still uit Dead End van Noémi Wiekeraad – Beeld: NOVA Jonge filmers festival

Doe mee voor 2023!

Wie weet word je geïnspireerd om zelf mee te doen volgend jaar! Zorg dan dat je op de hoogte blijft van de voorbereidingen van het Jonge Filmers Festival 2023 en schrijf je in voor de nieuwsbrief op www.novajongefilmers.nl en volg ons op Facebook: Nova jonge filmers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio