14.7 C
De Bilt

Inzendingen voor het NOVA Jonge Filmers Filmfestival 2023 geopend

Filmbond NOVA roept jonge filmers op om hun film in te sturen voor het 14de Jonge Filmers Filmfestival op zaterdag 11 november in Hotel Theater Figi in Zeist. Speelfilms, documentaires, animaties en clips van maximaal 30 minuten gemaakt door filmers tot en met 25 jaar kunnen meedoen. Ook films gemaakt door verschillende klassen of een hele school zijn van harte welkom. Er zijn in totaal wel 15 prijzen te winnen in verschillende categorieën en leeftijdsklassen. Inzenden kan tot 15 augustus 2023.

4 filmfestivals tijdens het NOVA Filmgala op 11 en 12 november 2023

Op zaterdag 11 november 2023 is het de beurt aan de jonge filmers: zij schitteren dan op de rode loper en het witte doek in Hotel Theater Figi in Zeist tijdens de 14de editie van het NOVA Jonge Filmers Filmfestival. Dit feestelijke evenement is samen met het NOVA Filmfestival, het 1-Minuut-Festival en het CineNOVA 1-weekendfilm onderdeel van het NOVA Filmgala. De Filmbond NOVA organiseert dit jaarlijkse evenement met het doel de films van niet-commerciële makers naar een hoger plan te tillen en het bereik ervan te vergroten.

Special effects
Special effects – Foto: NOVA Jonge Filmers Filmfestival

Pak je smartphone of camera en doe mee!

Stuur jouw speelfilm, documentaire, animatie of clip van maximaal 30 minuten in! Je mag de film alleen maken of met een groepje vrienden of klasgenoten of samen met leerlingen van andere klassen van je school. Het thema is vrij.

Een deskundige jury  bekijkt alle films en iedere filmmaker ontvangt een certificaat van deelname en een rapport over de film. Er zijn vijf categorieën waarin je mee kan doen: A: tot en met 15 jaar B: van 16 tot en met 19 jaar C: van 20 tot en met 25 jaar D: Studenten van mediaopleidingen tot en met 25 jaar en E: Schoolproducties, gemaakt door leerlingen van basis- en voortgezet onderwijs.

Voor elk van deze 5 categorieën reiken we een eerste en een tweede prijs uit. Je kunt daarnaast ook een prijs winnen voor verschillende filmische aspecten: beste cameravoering, beste geluid, beste acteerprestatie, meest originele film en de beste film.

Er zijn in totaal dus 15 prijzen te winnen!

Inschrijven en meer informatie

Stuur jouw speelfilm, documentaire, animatie of clip in vóór 15 augustus 2023. Kijk voor meer informatie, het reglement en het inschrijfformulier op www.novajongefilmers.nl. Wil je op de hoogte blijven van de voorbereidingen van het Jonge Filmers Filmfestival?  Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons op Facebook: Nova jonge filmers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio