2.1 C
De Bilt

NVDE-voorstellen voor een sterke, schone en onafhankelijke economie

De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) stuurde vandaag een brief aan informateur Plasterk. Zij stelt dat Nederland de weg naar duurzame energie al lang is ingeslagen. Hierdoor kunnen meer mensen en bedrijven vertrouwen op een betaalbare en stabiele energierekening, ook als er onrust is in de wereld. “Honderdduizenden huishoudens en tienduizenden bedrijven hebben grote zorgen over de energierekening. Met structurele verduurzaming en energiebesparing vergroten we de bestaanszekerheid van alle Nederlanders,” zegt Olof van der Gaag, voorzitter NVDE.

Namens de 1600 aangesloten bedrijven de volgende prioriteiten

  1. Zet het ‘werk in uitvoering’ voort en versnel en versimpel de uitvoering.
  2. Hanteer een afbouwpad van fossiele energiebronnen en een opbouwpad van hernieuwbare energie.
  3. Zet maximaal in op energiebesparing.

De NVDE doet drie concrete voorstellen die bijdragen aan bestaanszekerheid, een grotere energie-onafhankelijkheid en een toekomstbestendige industrie:

  1. Een grootschalige aanpak van woningverduurzaming in buurten en wijken met veel energiearmoede.
  2. De auto van de zaak verplicht emissieloos vanaf 2027.
  3. Laat groei van het aanbod van hernieuwbare energie en van de vraag vanuit de industrie hand in hand gaan, onder andere voor elektrificatie en groene waterstof.

Lees hier de volledige brief van de NVDE aan de informateur en de Tweede Kamer.

Over de NVDE

De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) maakt zich sterk voor een energievoorziening die volledig is gebaseerd op hernieuwbare energie door het bundelen van krachten uit de gehele sector. De activiteiten bij meer dan 6000 aangesloten bedrijven vertegenwoordigen nu al een omzet van ruim €41 miljard en meer dan 250.000 werknemers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio