3.2 C
De Bilt

Openbaar Ministerie dagvaardt opnieuw jihadisten in Syrië

Driebergen – Het Landelijk Parket van het Openbaar ministerie (OM) heeft opnieuw twee jihadisten gedagvaard die zich in Syrië hebben aangesloten bij de gewapende strijd. Het gaat om Houssaine Z. (27) en Saad C. (28).

Zij moeten zich verantwoorden voor deelname aan een terroristische organisatie. Het OM probeert hen ook te bereken via social media, zoals Facebook. De terechtzitting is op 24 oktober bij de rechtbank Rotterdam.

Beiden zijn vermoedelijk in november 2015 vanuit Rotterdam uitgereisd naar Syrië in het gezelschap van een derde verdachte, die op 13 januari 2017 is aangehouden in Spanje. Deze 32-jarige Mohamed R. had gebruik gemaakt van het paspoort van zijn broer om vanuit Turkije  naar Spanje te vliegen.

Hij werd aangehouden op grond van een Europees arrestatiebevel en vervolgens overgebracht naar Nederland. Sindsdien zit hij in voorlopige hechtenis. Het OM wil de strafzaken tegen het drietal in een keer behandelen omdat zij destijds ook gezamenlijk zijn uitgereisd om zich aan te sluiten bij de gewapende strijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio